Mascarell i Santi Vila han estat acompanyats per Josep M. Espinàs (FGC)
Mascarell i Santi Vila han estat acompanyats per Josep M. Espinàs (FGC)
Barcelona

Batejats els trens nous de FGC amb noms d'escriptors escollits pels usuaris

Els noms amb els quals han estat batejat cinc de les noves unitats han estat escollits pels usuaris, en una iniciativa per difondre la cultura catalana

RedaccióActualitzat

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, acompanyat pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha assistit aquesta tarda de dimecres a l'acte de bateig de cinc de les 19 unitats de trens noves de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), celebrat a l'estació de Plaça Catalunya.

Les unitats noves s'han batejat amb noms d'autors i formen part de les unitats que s'han incorporat a la línia Barcelona-Vallès. Els noms que s'han posat als trens s'han escollit a partir d'una votació popular entre els usuaris, entre el 9 i el 15 d'abril. Les votacions es van fer a través dels seus comptes corporatius a les xarxes socials i el correu electrònic. L'única condició que es va posar a l'hora d'escollir noms va ser que fossin d'escriptors o escriptores.

A partir d'avui, doncs, cinc trens de Ferrocarrils circularan amb els noms de Maria Aurèlia Capmany, Josep Maria Espinàs, Mercè Rodoreda, Montserrat Roig i Màrius Torres. Durant l'acte, s'han fet lectures de fragments d'obres dels autors seleccionats. Entre els que han fet les lectures, hi ha assistit Josep Maria Espinàs, que ha sigut present al bateig del "seu" tren.

Aquesta és una altra de les activitats que FGC ha preparat per celebrar amb els usuaris la setmana de Sant Jordi amb el nom "Paraules entre vies". És una iniciativa que pretén difondre la cultura i la literatura entre els usuaris de Ferrocarrils. 

Anar al contingut