Pamplona

Batasuna no veu solució al conflicte a Euskadi si no s'hi inclou Navarra

Batasuna assegura que no hi ha solució possible al conflicte a Euskadi si aquesta solució no inclou Navarra. Així ho ha manifestat un membre de la mesa nacional de la formació abertzale, Patxi Urrutia. En una roda de premsa amb motiu de la convocatòria d'una manifestació, aquest dissabte al País Basc francès, Urrutia ha dit que "no existeix cap possibilitat de solucionar el conflicte sense Navarra". "Navarra és la columna vertebral d'Euskal Herria", ha dit Urrutia, que ha afegit que "sense Navarra, Euskal Herria no se sosté en el mapa". La manifestació de dissabte, a San Juan de Pie de Puerto, tindrà com a lema "Reunificar Navarra per construir Euskal Herria des de l'esquerra".

Actualitzat

El dirigent de la formació il·legalitzada ha posat èmfasi en "el nervosisme" que, segons ell, demostren "el president del govern de Navarra, Miguel Sanz, i el diputat d'UPN-PP, Jaime Ignacio del Burgo", en les seves declaracions després de l'alto el foc permanent declarat per ETA.

Urrutia creu que aquests representants polítics "pretenen recuperar la situació política que ens van imposar l'any 1978 amb un marc en el qual els navarresos no tenien absolutament res a dir i que va servir per defensar interessos personals, una cosa que la ciutadania navarresa va descobrint cada dia de manera més clara".

"En aquests moments, l'estatus polític de Navarra i de tot Euskal Herria es troba en dubtte", segons Urrutia, "fruit de les disputes dels darrers decennis", que han portat "a la situació actual en la qual la negativa dels drets polítics i nacionals del nostre poble han quedat a la llum".

Segons el membre de la mesa nacional de Batasuna, "la imposició democràtica ha estat políticament vençuda i avui en dia ja es dóna per fet que les fronteres que ens separen, tant les dels estats com les de les comunitats, han passat a ser una victòria políticament guanyada".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut