Sant Sebastià

Batasuna insisteix a responsabilitzar el PSOE de la crisi del procés de pau i l'acusa d'obstruccionista i repressiu

L'actualitat política continua marcada pel comunicat d'ETA en què amenaçava de respondre si el procés de pau continuava encallat. Batasuna ha reaccionat a aquestes declaracions tornant a carregar contra el que considera immobilisme del govern, al qual assenyala com a únic responsable de l'actual situació. La formació il·legalitzada considera que s'ha de tenir en compte el parer de la banda terrorista ja que, malgrat no poder ser compartides, les opinions d'ETA són importants perquè és un dels actors d'aquest procés.

Actualitzat
Batasuna ha tornat a demanar al PSOE i al govern un canvi d'actitud que permeti activar el procés de diàleg i la posada en marxa de la taula de partits per avançar cap a la pau a Euskadi. Aquest migdia Joseba Permach i Joseba Álvarez han comparegut en públic per explicar l'anàlisi que la formació il·legalitzada fa de la situació i del comunicat on ETA afirmava que el procés està en una situació de crisi.

Els dirigents de Batasuna han dit que s'ha de tenir en compte que ETA és un dels actors del procés, que en el comunicat d'aquest divendres no es parlava de cap preu polític i que en cap cas se'ls pot acusar de dificultar el procés. Segons Batasuna l'únic responsable és el PSOE i el govern espanyol, a qui acusa de mantenir una actitud "obstruccionista i repressiva" i de no estar a l'altura de les circumstàncies.

Joseba Permach ha insistit que la majoria de la societat basca comparteix la preocupació expressada per ETA i Batasuna pel desenvolupament del procés de pau i insta els socialistes a deixar de posar condicions per posar en marxa la taula de partits sense exclusions. També hi ha hagut un missatge per al PNB, a qui han retret la seva "fredor" enfront dels atacs que, al seu parer, pateixen les organitzacions de l'esquerra abertzale.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut