Pamplona

Batasuna evita especular sobre la possible reunió entre ETA i el govern

Després de saber-se la notícia de la suposada reunió entre el govern espanyol i ETA, el portaveu de Batasuna, Pernando Barrena, ha demanat a l'executiu de Zapatero que respecti el protagonisme de totes les parts en el procés de pau perquè aquest pugui avançar.

Actualitzat

Pernando Barrena ha evitat entrar en especulacions sobre la possible reunió, la setmana passada, entre el govern espanyol i ETA i s'ha limitat a dir que, en tot cas, "correspon als suposadament afectats fer valoracions". El portaveu de Batasuna ha fet aquestes declaracions en un acte convocat pel sindicat LAB sota el lema "Condicions democràtiques ja", que no estava afectat per la prohibició del jutge Baltasar Garzón per els actes d'Askatasuna previstos a Navarra i la comunitat autònoma basca.

Barrena ha insistit en la "necessitat de condicions democràtiques perquè el procés polític avanci", ja que es troba, ha dit, en una situació "difícil i delicada". En aquest sentit ha criticat el comportament del PSOE i del govern espanyol ja que, segons el seu parer, "segueixen fent la seva aproximació política en claus de manteniment d'apostes del passat", entre les quals ha citat la llei de partits i la política penitenciària. També ha demanat a l'executiu de Zapatero que respecti la legitimitat de la interlocució política de l'esquerra abertzale.

"L'esquerra abertzale de cap de les maneres permetrà que aquesta oportunitat política històrica per a la superació del conflicte que va obrir la declaració de l'alto el foc permanent per part d'ETA es deixi perdre", ha afegit el dirigent de Batasuna. Dit això, Barrena ha refermat el seu compromís perquè el procés avanci: "La nostra inversió política, amb tota la prioritat necessària, segueix sent tirar aquest procés polític endavant perquè aquest país necessita un escenari de pau i un escenari de resolució del conflicte".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut