Bilbao

Batasuna diu que si ETA va robar les armes es manifestaria "la greu situació" del procés

El representant de Batasuna Joseba Alvarez ha afirmat en una entrevista a Ràdio Euskadi que, si es confirma "la responsabilitat" d'ETA en el robatori d'armes a França, es posarà de manifest "la greu situació" que travessa el procés de pau. Joseba Álvarez ha dit que com tothom sap la situació "és greu", però que es pot trobar una sortida si s'arriba un acord entre els partits bascos sobre el dret a decidir: "La resta de problemes s'aniran resolent d'alguna manera". A més, ha considerat que el PP i altres sectors de l'estat desitgen el retorn a les armes d'ETA amb la finalitat de desbancar el PSOE del govern.

Actualitzat
Segons el dirigent abertzale, la situació és greu, tal com "fa temps" diu Batasuna, i "ho sabem tots", afegeix. A tall d'exemple, enumera el robatori d'armes, els actes de "kale borroka", "però també actes de detencions, escorcolls i inventaris". Segons ell, però, la solució es pot aconseguir si s'engega l'espai polític i s'entra als continguts dels acords polítics, d'aquells acords que "cal parlar entre les forces polítiques i Euskal Herria", no entre ETA i el govern.

Si hi ha un acord polític "sobre el dret a decidir en aquest país, sobre els drets fonamentals, sobre els principis democràtics", ha sostingut Álvarez, en la fase resolutiva "haurien de desaparèixer absolutament totes les expressions de violència". Álvarez no té "dubtes" que si els partits bascos firmen un acord "la resta de problemes s'aniran resolent d'alguna manera".

A la mateixa entrevista, Álvarez ha acusat el PP i altres sectors conservadors de fer tot el possible per desbancar el PSOE del govern per les generals del 2008, si no s'avancen les eleccions. En aquest sentit, ha mantingut que alguns cerquen la confrontació en la societat basca, la divisió en l'Eurocambra i la instrumentalització de la Justícia, i que un sector de l'estat "està desitjant que el procés es trenqui, fins i tot desitjant que tornin les accions armades" i que "hi hagi víctimes" en base a "càlculs electorals".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut