Sant Sebastià

Batasuna culpa el govern de la prohibició a Otegi d'intervenir en un debat a Barcelona

Batasuna ha responsabilitzat "el govern del PSOE" de la prohibició de la intervenció del portaveu de la formació il·legalitzada, Arnaldo Otegi, en el fòrum de debats Tribuna Barcelona, prevista per dilluns que ve a la capital catalana. Batasuna ha considerat, en un comunicat, que la decisió del jutge de l'Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska constitueix "una nova agressió" que, encara que prové de l'àmbit judicial, "té un clar mòbil polític: obstaculitzar i impossibilitar l'activitat política" de l'esquerra abertzale.

Actualitzat

"Responsabilitzem de l'esmentada prohibició el govern del PSOE, que manté activa l'estratègia repressiva que fa possible que agressions com aquesta es donin", ha afegit Batasuna. La formació il·legalitzada ha reiterat "la necessitat d'acabar d'una vegada per sempre amb aquestes agressions per poder desenvolupar el procés democràtic sense traves". Finalment, Batasuna ha expressat el seu "agraïment més sincer a Tribuna Barcelona" per l'"oportunitat" que han brindat al partit il·legalitzat. 

El fòrum Tribuna Barcelona cancel·la el col·loqui

Amb tot, el fòrum Tribuna Barcelona ha decidit cancel·lar el dinar col·loqui convocat per dilluns que ve, amb el portaveu de la il·legalitzada Batasuna Arnaldo Otegi com a protagonista, després de la decisió del jutge de l'Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska de prohibir-lo, segons han confirmat fonts de l'organització de l'esdeveniment.

Otegi havia de fer una conferència titulada "Por un proceso democrático y nacional" en què el presentador havia de ser el president de l'Associació Europea d'Advocats Demòcrates, August Gil Matamala.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut