Londres

"Batalla" naval al Tàmesi a favor i en contra del Brexit

El líder del partit euròfob UKIP lidera una flotilla a favor de sortir de la UE i topa amb la nau del músic Bob Geldof, que ha fet campanya per la permanència

RedaccióActualitzat

La campanya a favor i en contra del Brexit s'ha traslladat aquest dimecres al riu Tàmesi. El líder del partit anti Europa UKIP, Nigel Farage, ha liderat una flotilla a favor que el Regne Unit surti de la Unió Europea. Els vaixells, amb cartells amb la paraula "out" ("fora"), s'han passejat per l'entorn del Parlament de Westminster. Farage ha carregat contra la política de pesca de la UE i ha qualificat de "pèrdua de temps" les negociacions a la UE.

La flotilla, però, s'ha trobat amb un adversari cridaner: el músic Bob Geldof, que ha sortit amb la seva nau a interceptar Farage per rebatre'l. Tant des del seu vaixell com des de llanxes pneumàtiques han defensat la permanència a la Unió amb cartells amb la paraula "in" ("dins"). Geldolf ha agafat el megàfon i ha replicat Farage. "La Gran Bretanya té la segona quota pesquera més gran d'Europa, per darrere de Dinamarca. Ets un impostor, Nigel", ha proclamat.

Amb els sondejos favorables als que volen abandonar la UE, el govern del conservador David Cameron ha assenyalat cap a la butxaca i ha advertit que, si guanya el Brexit, hi haurà pujada d'impostos i retallades.  

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut