A mesura que s'acosten els funerals de Margaret Thatcher també augmenten les protestes.
A mesura que s'acosten els funerals de Margaret Thatcher també augmenten les protestes.
Londres

Batalla de cançons i protestes abans dels funerals de Margaret Thatcher

A mesura que s'acosten els funerals de Margaret Thatcher, que tindran lloc dimecres, també augmenten les protestes en contra d'un comiat molt car i d'un personatge molt controvertit.

Redacció / TVCActualitzat
A mesura que s'acosten els funerals de Margaret Thatcher, aquest dimecres, també augmenten les protestes en contra d'un comiat molt car i d'un personatge molt controvertit.

Exemple que la Dama de Ferro encara divideix el Regne Unit és la campanya que els seus detractors han fet aquesta setmana per aconseguir que la vella cançó "La bruixa ha mort" es posicionés en el primer lloc de la llista de vendes i sonés a la BBC. Finalment, s'han hagut de conformar amb un honrós segon lloc.

"Estic enamorat de Margaret Thatcher"

La lletra de l'altra cançó no pot ser més clara. Es tracta d'un tema dels anys vuitanta que els defensors de Margaret Thatcher han demanat recuperar per fer un homenatge a la dona que creuen que va modernitzar el país. La primera emissora de la BBC l'ha difós sencera perquè ha arribat al número 35 de la llista de vendes. Però "Ding dong the witch is dead" l'ha guanyat per golejada.

"Ding dong, the witch is dead"

"Ding, dong, la bruixa ha mort. Quina bruixa? La bruixa perversa. Ding, dong, la bruixa perversa ha mort". És part de la lletra de la cançó del Mag d'Oz, que setanta-quatre anys després ha tornat a la segona posició de les llistes, però que la BBC només ha deixat sonar cinc segons. A més, la cadena ha donat moltíssimes explicacions. El motiu és que els detractors de Thatcher han relacionat "La bruixa ha mort" amb l'exprimera ministra conservadora.

Quan falten tres dies per as funerals, s'intensifiquen les protestes en contra de la que consideren que va acabar amb el sector públic. I un 60 per cent dels britànics demana això, que els 12 milions d'euros que costarà no es paguin amb diners públics. Els actes de comiat a la Dama de Ferro no seran funerals d'estat, però sí que es faran amb honors militars.
Anar al contingut