Barcelona

Batalla campal a prop de la delegació del govern espanyol a Barcelona

Els voltants de l'edifici oficial han viscut quatre hores de tensió i enfrontaments entre mossos i manifestants

RedaccióActualitzat

La detenció de Carles Puigdemont a Alemanya ha desembocat en una jornada de tensió, especialment al centre de Barcelona.

La delegació del govern espanyol ha estat el centre de la convocatòria dels Comitès de Defensa de la República. Des d'abans de les set del vespre, al voltant d'un miler de persones han intentat arribar a l'edifici, davant la presència d'un fort dispositiu dels Mossos d'Esquadra.

La tensió ha anat en augment a mesura que passaven les hores. Prop d'un centenar de persones han hagut de ser ateses per les càrregues policials. I, minuts abans de les 10 de la nit, els Mossos han carregat per desallotjar els concentrats als carrers propers a la delegació del govern espanyol.

Després de diversos avisos de la Policia, que demanava als manifestants que es retiressin, s'han fet càrregues policials a la cantonada dels carrers de València i Llúria.

Després d'aquesta actuació i alguns enfrontaments, els CDR han decidit desconvocar les mobilitzacions:


Furgonetes a tots velocitat

Durant les manifestacions, algunes furgonetes dels Mossos han circulat a gran velocitat pels carrers de Barcelona mentre els manifestants es dispersaven. Són imatges cedides per BBCMundo:



Segons denuncia un periodista, els mossos han entrat dins un bar on hi havia alguns periodistes:


En l'operatiu per fer enrere els manifestants s'han viscut moments de molta tensió quan un grup de persones han llançat contenidors i objectes contundents contra els agents.

Els manifestants han tombat alguns contenidors i els han fet servir com a barricada, que més tard els Mossos han desfet:

 

 

 


Els manifestants s'han dispersat i s'han dividit en diversos grups.



Un grup de manifestants han calat foc a un contenidor:

 

 

 

 

Al llarg de la tarda i nit hi ha hagut almenys quatre detinguts:

 

 

A partir de dos quarts d'onze de la nit la situació s'ha començat a tranquil·litzar, tot i que alguns veïns han continuat fent sonar cassoles:

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut