Basile condueix un sòlid Barça al lideratge de l'ACB després de derrotar el Pamesa 74-58

Tercera victòria consecutiva per al Regal Barça de Xavi Pascual. Els blaugrana han derrotat aquest dissabte al Palau el Pamesa de València per 74-58, i amb aquesta victòria se situen líders en solitari de l'ACB de manera provisional. Els catalans han trencat la imbatibilitat del conjunt de Fotsis Katsikaris gràcies a una bona segona part i, sobretot, gràcies al lideratge i els llançaments de tres de Gianluca Basile (21 punts, cinc triples). L'altra gran notícia del cada cop més sòlid Regal Barça ha estat el debut, encara que testimonial, de Joan Carles Navarro en lliga.

El Regal Barça ha enfortit el seu bon inici de temporada amb la tercera victòria consecutiva en la lliga ACB i ja és el líder provisional de la competició a l'espera dels partits de diumenge. Els blaugrana s'han desfet al Palau del Pamesa de València i han infligit als valencians la seva primera derrota. L'equip de Xavi Pascual ha tornat a mostrar-se molt superior al seu rival, sobretot en un gran darrer quart en què els de Fotsis Katsikaris només han anotat nou punts.

Els culers han començat molt forts el partit i un parcial de 6-0 ha començat a forjar el triomf dels culers. De fet, tot el primer quart ha estat molt plàcid per als blaugrana ja que sota el lideratge de Basile i Lakovic el Pamesa, molt desencertat en el tir, ha patit moltíssim per mantenir el ritme dels locals (22-14).

En el segon quart, però, les tornes s'han capgirat. El Pamesa ha començat a córrer i dos triples consecutius de Douglas ha situat els valencians de nou en el partit. (25-20). Dikoudis, amb un altre triple, Miralles i Oliver han posat el Pamesa per davant i els nervis han aparegut al Palau en arribar al descans amb empat a 36.

Afortunadament per als culers, tots els dubtes dels barcelonistes s'han quedat en el vestidor i el Regal Barça, en un calc del primer quart, han tornat del descans amb forces renovades. De nou un extraordinari Basile, amb tres triples consecutius dels cinc que ha anotat, i un gran Lakovic -aquest és el base que necessita l'equip de Xavi Pascual: 13 punts, tres triples, sis assistències- han liderat un parcial ed 12-4 que ha tornat a carregar els locals de confiança. El Barça ha tornat a gaudir de 10 punts d'avantatge (53-43) i malgrat la tímida reacció del Pamesa, de la mà de dos triples consecutius d'Oliver, els culers han encarat amb un 59-59 el darrer període.

En els últims deu minuts, els de Xavi Pascual no han tingut cap mena d'oposició ja que, quan més ho ha intentat el Pamesa, Barton ha sentenciat amb dos triples i els valencians, que només han anotat nou punts, han acabat rendint-se a la superioritat dels catalans.