Vitòria

Basagoiti no tindrà rival per presidir el PP basc, després de la renúncia del número 2 del partit

El sector de María San Gil no presentarà batalla contra els oficialistes en el Congrés del PP basc, que s'ha de fer al juliol i que ha de triar nou president després de la renúncia de la fins ara líder. El número 2 del partit, Carmelo Barrio, ha admès que es volia presentar com a aspirant a la presidència, però ha assegurat que hi renuncia per treballar a favor del candidat de consens, Antonio Basagoiti.

Actualitzat

Després que aquest dijous Antonio Basagoiti, president del PP de Biscaia, fes públic que presenta candidatura a presidir el Partit Popular al País Basc, aquest divendres s'ha confirmat que no tindrà rival. I és que Carmelo Barrio, actual número 2, que tenia convocada una roda de premsa per anunciar que es presentava, va decidir anul·lar-la en conèixer la decisió de Basagoiti, que té el suport dels altres presidents provincials.

Barrio, actual secretari general del PP basc i afí a María San Gil, ha afirmat que "tots treballarem" sobre la candidatura de Basagoiti, perquè, segons ell, "és exigible treballar per la màxima integració i per la unitat". Barrio també ha apostat, a partir d'ara, per "parlar molt per definir quin és el paper que hem de jugar en la unitat del partit en un moment complicat i compromès".

El secretari general ha conclòs que treballarà en la "millora i enfortiment" del PP basc "en el si de la candidatura de Basagoiti".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut