Estrasburg

Barroso proposarà els eurobons però adverteix que "no seran la panacea"

El president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ha confirmat davant del ple del Parlament Europeu a Estrasburg que aviat proposarà opcions sobre els eurobons, però ja ha advertit que "no seran la panacea". En aquest sentit, ha manifestat: "Els eurobons no solucionaran els problemes més urgents, no faran que Grècia deixi d'haver de complir amb les seves obligacions ni faran que la resta de l'eurozona deixi d'aplicar les seves reformes".

Actualitzat
Sigui com sigui, el president de la CE no ha donat cap data concreta per presentar la seva proposta sobre els títols de deute comunitaris.

Davant del ple del Parlament, Barroso ha demanat un "impuls federalista" als 27 i, especialment a l'Eurozona. I és que "només amb determinació i esforç comú es pot guanyar la credibilitat dels inversors i els ciutadans". En aquest sentit, ha afegit: "en el si del sistema comunitari, un sistema intergovernamental no ha funcionat ni funcionaràr". Així doncs, pel president de la CE, la crisi a l'eurozona només se solucionarà amb "més Europa" i ha manifestat que les grans economies de l'euro, referint-se especialment a Alemanya, han de convence's que "la solidaritat és també pel seu propi interès".

L'aplicació de les decisions de la cimera extraordinària del 21 de juliol, quan es va tancar el segon rescat a Grècia amb una contribució del sector privat, la flexibilització del Fons Europeu d'Estabilitat Financera i l'aprovació de les mesures encallades per prevenir futures crisis són "les tasques més urgents" de l'Eurozona. Per això, Barroso ha fet una crida als estats membres a ratificar l'acord a finals de setembre.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut