Madrid

Barrena culpa de la "crisi" del procés de pau al País Basc les "maniobres dilatòries" del govern

El portaveu de la il·legalitzada Batasuna, Pernando Barrena, ha advertit que el procés de pau al País Basc està "en crisi" i "en situació de bloqueig" per culpa de l'actitud del govern, que, segons ell, utilitza "maniobres dilatòries" per no posar en marxa la mesa de partits. En una conferència de premsa a Madrid juntament amb el parlamentari del Sinn Féin Alex Maskey, Barrena ha insistit que "el que està en joc és l'esquema del procés" i ha emplaçat l'executiu del PSOE que "defineixi i aclareixi la seva posició".

Actualitzat
El dirigent de Batasuna Pernado Barrena ha advertit el govern espanyol que el procés de pau està en crisi, bloquejat en aspectes troncals. En una roda de premsa a Madrid, el representant de l'esquerra abertzale ha demanat al govern espanyol que posi en marxa la taula de partits i que respecti el dret a decidir del poble basc.

El dirigent abertzale sosté que el govern espanyol s'equivoca si pensa que el conflicte se soluciona només amb la legalització de Batasuna i la sortida de presos d'ETA. Barrena demana a l'executiu passos endavant com la creació de la taula de partits.

Barrena ha advertit que, ara per ara, la gravetat del blogueig del procés radica en com resoldre el conflicte i no tant en una disparitat d'opinions.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut