Barcelona

Barnaclínic canviarà de personalitat jurídica per evitar problemes legals

L'entitat privada que funciona a l'última planta de l'Hospital Clínic ha aixecat queixes perquè, des de determinats sectors, s'ha vist com una privatització de la sanitat pública

RedaccióActualitzat

Barnaclínic, l'entitat privada que funciona dins de l'Hospital Clínic de Barcelona, deixarà aviat de ser una societat mercantil de capital públic.
El Departament de Salut ha anunciat aquest divendres que Barnaclínic passarà a tenir una nova consideració jurídica que s'adeqüi completament a la llei vigent.

Encara no s'ha decidit quina, però podria tractar-se d'una fundació. S'ha pres la decisió perquè un informe de la Sindicatura de Comptes, que dijous va ser lliurat al Parlament, conclou que l'actual model no encaixa al cent per cent amb la llei.

El conseller de Salut, Toni Comín, ha dit que aquest canvi es farà en paral·lel a l'elaboració d'una nova regulació sobre el funcionament global dels serveis privats en els hospitals públics.

Comín també ha dit que la decisió de fer el canvi, que no té calendari, s'ha pres de comú acord amb la direcció del Clínic, i ha assegurat que no tindrà cap impacte sobre l'assistència que s'està donant als pacients del Barnaclínic.

El passat mes de maig, per encàrrec del conseller de Salut, es va crear una comissió d'estudi formada per responsables del departament i de l'hospital, amb l'encàrrec d'analitzar alguns reptes de futur del Clínic. Aquesta comissió serà la responsable de trobar la personalitat jurídica més adequada per substituir l'actual Barnaclínic.

Els responsables creuen que el canvi de personalitat jurídica aplacarà les queixes sobre Barnaclínic, que sovint ha estat criticat per aprofitar, suposadament, recursos públics, humans i materials, per fer una activitat sanitària privada.

Barnaclínic ha estat molt contestat des de sindicats com UGT i plataformes com les Marees Blanques o l'assemblea de treballadors del Clínic Tancades per la Sanitat.

 

Anar al contingut