Sant Andreu de la Barca

Bargalló marca terreny donant suport als docents d'El Palau en el seu primer acte

El nou conseller d'Ensenyament avisa que no permetrà ingerències

Actualitzat

Suport total a l'escola catalana i als professors denunciats de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca. És el missatge que ha volgut llançar el nou conseller d'Ensenyament en el seu primer acte després de la presa de possessió del càrrec. Josep Bargalló ha avisat que no permetrà ingerències:

"El Departament d'Ensenyament és l'única autoritat educativa de Catalunya. El departament defensarà els i les mestres i el professorat, pagarà accions si es fan coses que no es poden fer,  però és només el Departament d'Ensenyament qui ho pot fer. Per tant, s'ha acabat que des de fora de la comunitat educativa es vulgui intervenir."

 

Bargalló ha visitat la festa organitzada per famílies de l'institut amb concerts, activitats de cultura popular i la presència, també, dels docents de la Seu d'Urgell que també han estat denunciats.

També hi han assistit els sindicats majoritaris d'ensenyament: CGT, CCOO i USTEC, que han aprofitat l'acte per demanar valentia al departament:

"Exigim al Departament d'Ensenyament que, davant les acusacions d'adoctrinament, defensi les seves treballadores i treballadors, no només fent l'acompanyament necessari al professorat que ho necessiti, sinó també sortint al pas públicament davant falses acusacions d'incitació a l'odi.

 

Recordem que, al març, la fiscalia va denunciar nou docents de l'institut El Palau.

Notícia relacionada: Un germà d'una professora de Sant Andreu de la Barca denuncia un "linxament públic"

 

Calvet visita el seu predecessor a Estremera

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat aquest matí el seu antecessor en el càrrec, Josep Rull, a la presó d'Estremera. A través d'un tuit, Calvet ha dit que és el primer que ha volgut fer un cop nomenat. Explica que han parlat de política, del govern i que han plorat i rigut, però que sobretot s'han encoratjat a seguir treballant pel país i per treure'ls de la presó.

 

La nova consellera d'Agricultura també posa fil a l'agulla

 


No és l'únic conseller de Quim Torra que ja ha començat a treballar, l'endemà de prendre possessió del càrrec i que quedés sense efecte l'article 155.  La nova consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ha fet el seu primer acte públic a la Noguera, la comarca de la seva antecessora, Meritxell Serret.

Jordà ha inaugurat l'última fase del canal Algerri-Balaguer, una infraestructura que es va començar a construir el 2001 i rega 8.000 hectàrees de més de 1.700 pagesos. Jordà ha assegurat que, un cop liquidat el 155, el govern continuarà treballant perquè el sector agroalimentari sigui vital i competitiu.

ARXIVAT A:
Educació Delicte d'odiSant Andreu de la Barca
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut