Imatge general de les obres de la nova escola d'Almenar amb l'església del municipi de fons. El 19 d'octubre de 2018. (Horitzontal)
Imatge general de les obres de la nova escola d'Almenar amb l'església del municipi de fons. El 19 d'octubre de 2018. (Horitzontal)

Bargalló anuncia una modificació per ampliar la futura escola d'Almenar "sense que s'aturin les obres"

Actualitzat

ACN Almenar.-El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, ha anunciat aquest divendres en una visita als terrenys de la futura escola d'Almenar una modificació del projecte per ampliar-la. "No es tracta d'ampliar la línia i mitja del projecte, sinó de sumar més aules", ha dit Bargalló després de reunir-se amb l'alcaldessa del municipi, Maria Teresa Malla. El conseller ha insistit que una de les condicions de l'ampliació és "que no s'aturin les obres" , per tal de no endarrerir més el projecte. Bargalló ha recordat que fins ara "no es podien fer modificacions" per la implantació de l'article 155. La nova escola d'Almenar és una llarga reivindicació del municipi tenint en compte que s'ha quedat petita i l'edifici actual és de l'any 1935. El curs que ha d'inaugurar el nou edifici és el 2019-2020.

El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, ha anunciat aquest divendres a Almenar el compromís del Govern de "plantejar un modificat del projecte" que respongui a l'ampliació del centre perquè "hi hagi més espais educatius". Bargalló ha aclarit que no es tracta de convertir el centre d'una línia i mitja en dues, sinó d'afegir més aules, tal i com ha demanat l'Ajuntament del municipi. El conseller ha afegit que els estudis demogràfics actuals preveuen que el creixement del poble "no arribarà a necessitar mai una escola de dues línies", tot i que el terreny és "suficient" per acollir-les. També ha recordat que les pràctiques pedagògiques d'avui dia "demanen desdoblaments de classes, treball per projectes o racons" i que per aquest motiu, "com més espais educatius, millor". La proposta d'ampliació arriba ara, amb l'obra en execució, perquè tal i com ha explicat el conseller d'ensenyament "amb l'article 155, ningú podia modificar projectes". En aquest sentit, Bargalló ha insistit que la modificació ha de ser "tècnicament viable, que no aturi les obres i que el seu pressupost sigui assumible". El conseller Bargalló, que ha estat rebut per l'equip de govern al consistori d'Almenar i on s'ha reunit amb l'alcaldessa, Maria Teresa Malla, ha visitat les obres de la nova escola amb la presència també de l'alumnat dels cursos cinquè i sisè. Els alumnes han posat dins un tub que han anomenat 'càpsula del temps' alguns dibuixos i desitjos i també els diaris d'aquest divendres i l'han dipositat dins una cavitat del terreny a mode simbòlic, tenint en compte que no es va posar la primera pedra d'aquesta nova construcció tant esperada i demandada pel municipi.15 anys reivindicant la nova escolaLes obres de la nova escola d'Almenar s'ha iniciat aquest any 2018 però la reivindicació de la construcció per part de la comunitat educativa i del consistori es remunta a fa 15 anys, tal i com ha explicat el regidor d'ensenyament, Raul Malla, convertint-se en un dels projectes aturats per la crisi econòmica. El director del centre, Manel Gràcia ha recordat que l'edifici actual data del 1935 i que per raons obvies, l'espai ha quedat petit. Això ha comportat que s'hagin fet classes en espais com són el gimnàs o el menjador i durant un temps, fins i tot es va ocupar part de l'edifici de l'escola bressol municipal. El curs que ha d'inaugurar la nova escola està previst que sigui el 2019-2020 tal i com ha assegurat Bargalló, que ha assenyalat "que les obres no s'han aturat ni aquest divendres amb pluja i amb nosaltres fent la visita", per tant, "no s'aturaran".El conseller també ha parlat de l'Institut de Torrefarrera i ha dit que "la seva execució és de divuit mesos". En relació a les obres de l'escola de l'Almenar, ha dit que Torrefarrera està "una mica més endarrerit". Sobre l'escola Pinyana de Lleida ha afegit que "quan estiguin les llicències i els procediments administratius començarem".

Anar al contingut