Eduard Fernández, Javier Bardem, Asghar Farhadi, Thierry Frémaux i Penélope Cruz (Reuters)
Eduard Fernández, Javier Bardem, Asghar Farhadi, Thierry Frémaux i Penélope Cruz (Reuters)
Canes

Bardem i Cruz inauguren un festival de Canes sense Netflix ni "selfies"

Cate Blanchett presideix un jurat format per cinc dones i quatre homes

Actualitzat

Inaugurat oficialment. El 71è Festival de Cinema de Canes ha començat aquest dimarts amb la projecció de la pel·lícula "Todos lo saben", dirigida pel director iranià Asghar Farhadi i protagonitzada per la parella formada per Javier Bardem i Penélope Cruz, que competeix a la Palma d'Or. El tret de sortida del certàmen l'han donat l'actriu Cate Blanchett i el cineasta Martin Scorsese.

El de Canes és el festival de cinema del glamur per excel·lència i una cita com aquesta no es pot permetre la vulgaritat. Almenys això és el que pensa el director artístic Thierry Frémaux. És per això que les selfies a la catifa han estat vetades. Assegura que, a més d'endarrerir el protocol fer-se autofotos, "és narcisista, ordinari i, a més, mai ningú no queda bé".

I les selfies no és l'única cosa que no es veuran al festival. Les pel·lícules de Netflix tampoc no hi poden competir. L'any passat va esclatar la polèmica i aquest s'hi ha posat remei: no es poden presentar pel·lícules que no s'exhibeixin en sales de cinema a França. La plataforma s'ha negat a accedir a aquest requeriment i l'organització li ha vetat la participació.

I més novetats: els periodistes ja no podran veure les pel·lícules abans del projecció oficial. No volen que una mala crítica a través de les xarxes socials arruïni la posterior posada en escena, com ha passat en edicions passades.

 

El jurat del festival està presidit aquest any per l'actriu i productora australiana Cate Blanchett i integrat per nou membres, 5 dones i 4 homes. Això en un certamen en què la reivindicació feminista ha cobrat especial rellevància després de l'escàndol d'abusos sexuals protagonitzat pel productor Harvey Weinstein, que tampoc no trepitjarà Canes.

A més, en l'any de #MeToo, un full adverteix els assistents al festival que l'assetjament sexual està penalitzat amb tres anys de presó i fins i tot s'ha obert una línia telefònica per denunciar agressions sexuals.

 

El cartell de la 71 edició del Festival de Canes emmarca el petó de Jean-Paul Belmondo i Anna Karina a la pel·lícula "Pierrot el boig", de Jean-Luc Godard. Un Godard, mite el setè art, "enfant terrible" de la Nouvelle Vague i representant del maig del 68, que competeix amb la pel·lícula "Le livre d'images".

En aquesta edició del festival de Canes ho hi ha grans estrelles de Hollywood en la secció oficial a competició. S'ha apostat pel cinema d'autor, autors consagrats o autor per descobrir i de diferents llocs del món.

ARXIVAT A:
Festival de CanesCinema
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut