Lisboa

Bardem: "Els que em veuen com un 'sex symbol' estan bojos"

Javier Bardem no es considera un "sex symbol". Així ho assegura l'actor espanyol en una entrevista que publica el setmanari portuguès "Expresso". L'actor de "No country for old men", dels germans Ethan i Joel Coen, assumeix la seva condició de símbol sexual, però diu que no entén les persones que el tenen per una icona sexual. De fet, Bardem afirma que a vegades no se sent a gust amb la seva pròpia imatge.

Actualitzat

"A vegades, quan m'aixeco i em miro al mirall fins i tot m'espanto i penso: 'Déu meu, quina cosa més horrible'", assegura Bardem a l'entrevista. Fins i tot, l'actor creu que les persones que el consideren un "sex symbol" deuen estar una mica boges.

Això sí, reconeix que aquesta és una situació que no l'incomoda i que forma part de la seva carrera. L'intèrpret explica que no té cap tipus de "truc" per atreure les dones i que no intenta conquerir-les, perquè això suposaria un "esforç". "Si la dona no vol ser conquerida per allò que sóc, doncs res, que vingui la següent", diu l'actor, que afegeix que l'amor és la causa per la qual s'aixeca cada matí.

"És el meu primer i últim objectiu", assegura Bardem, tot i que també reconeix que al món cada cop hi ha més cinisme, conflictes de poder i intents per assolir l'èxit en la carrera professional.

Qüestionat per la bona acollida dels seus darrers papers, Bardem ha reconegut que ha estat "bo poder exercitar els músculs dramàtics" en dos personatges tan diferents com l'assassí de l'última obra dels Coen i l'enamorat protagonista d'"El amor en los tiempos del cólera", de Mike Newell.

Malgrat l'èxit de la seva carrera internacional, Bardem pensa que la seva carrera es desenvoluparà al cinema espanyol. "He estat treballant més a l'estranger, però no té res a veure amb el fet que vulgui assolir un determinat estatus o ser conegut a Hollywood", afirma Bardem.

Anar al contingut