Bárcenas vol que Florentino Pérez comparegui en el judici en la seva condició de president d'ACS (EFE)
Bárcenas vol que Florentino Pérez comparegui en el judici en la seva condició de president d'ACS (EFE)
San Fernando de Henares

Bárcenas vol que declarin Jaume Matas i Florentino Pérez en el judici del cas Gürtel

L'advocat de l'extresorer del PP demana que compareguin com a testimonis exministres populars i empresaris a qui Francisco Correa va acusar d'haver cobrat i pagat comissions il·legals

RedaccióActualitzat

Nou tomb en el judici del cas Gürtel. Francisco Maroto, advocat de Luís Bárcenas, ha demanat al tribunal que declarin com a testimonis els exministres del PP, Jaume Matas, Elvira Rodríguez i Rafael Arias Salgado, a més dels presidents d'ACS, Florentino Pérez, i d'OHL, Juan Miguel Villar Mir. El presumpte cap de la trama, Francisco Correa, els va acusar tots ells d'haver cobrat i pagat comissions il·legals.

El lletrat de l'extresorer del PP vol que s'aclareixi l'acusació del cobrament de comissions del 3% amb la implicació de ministeris i de grans constructores. Per això demana que els implicats es puguin explicar. Davant d'aquesta petició, el tribunal vol escoltar ara l'opinió de totes les parts, abans de prendre una decisió.

Precisament, les dues empreses esmentades per Correa, ACS i OHL, han anunciat que es querellaran contra el suposat cap de la trama Gürtel.

 

 

Correa es nega a respondre l'acusació dels socialistes

Aquest dilluns, mentrestant, Francisco Correa ha canviat d'estratègia en el seu tercer dia de compareixença en el judici del cas i ha optat per no respondre a cap de les acusacions. Correa s'ha fet enrere i ha decidit no contestar a l'acusació dels socialistes valencians, que volien preguntar-li fins on arribaven els seus contactes amb el PP. Ha explicat que pren aquesta actitud per recomanació del seu advocat: "No tinc cap inconvenient a contestar totes les acusacions, però el meu lletrat m'aconsella que no respongui cap pregunta".

Francisco Correa evita d'aquesta manera referir-se a qüestions més concretes del paper del PP en la trama. El cervell de la Gürtel tanca aquest dilluns la seva declaració amb les preguntes del seu advocat.

En les seves declaracions anteriors, Correa va reconèixer alguns delictes amb la intenció que la fiscalia reduís els 125 anys de presó que li demana. El suposat responsable de la trama va admetre que els regals i el pagament de comissions eren habituals per obtenir contractes del PP. I va confessar que va manipular concursos públics per repartir-se comissions amb l'extresorer dels populars Luis Bárcenas. Correa també va exculpar l'exvicepresident del govern espanyol i exsecretari general del PP Francisco Álvarez-Cascos i va acusar les grans constructores, com OHL, ACS i Dragados, de pagar suborns al partit.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut