Bárcenas davant el seu domicili
El cas de l'extresorer del PP Luis Bárcenas ha sacsejat el partit

Bárcenas nega que existeixi cap llibreta i diu que "aquella lletra no és meva"

Segons l'extresorer del PP, que s'ha mostrat disposat a sotmetre's a un examen cal·ligràfic, tot plegat és un muntatge d'algú que ha tingut accés a la comptabilitat del partit i ha negat ser l'origen de la filtració. A més, interrogat per la presumpta relació de Rajoy amb els fets, ha contestat amb un "evidentment, no".

RedaccióActualitzat
L'extresorer del PP Luis Bárcenas ha negat taxativament que el partit hagi cobrat mai diner negre i l'hagi repartit entre els responsables de la formació. El també exsenador del PP, que està imputat en el "cas Gürtel", ha desmentit les informacions periodístiques que atribueixen al PP una suposada comptabilitat B. "Tot és una manipulació basta", ha afirmat en declaracions a Antena 3 Televisió davant la porta de casa seva, en ser preguntat pels papers que ha revelat el diari "El País".

En els documents apareixen anotacions a mà, suposadament del mateix Bárcenas, amb assignacions monetàries a dirigents com el president del partit i del govern espanyol, Mariano Rajoy, o la secretària general dels populars, María Dolores de Cospedal. També hi consta, segons ha publicat el rotatiu madrileny aquest dilluns, el cobrament de 600.000 euros de comissió a un constructor, diners dels quals una part -144.000- s'haurien traspassat al Partit Popular.

Bárcenas, que també ha estat entrevistat per 13TV, ha afegit que "no existeix ni ha existit mai cap llibreta" del partit i afegeix que  la lletra dels documents publicats "no és meva". Segons l'extresorer del PP, que s'ha mostrat disposat a sotmetre's a un examen cal·ligràfic, tot plegat és un muntatge d'algú que ha tingut accés a la comptabilitat del partit i ha negat ser l'origen de la filtració. A més, interrogat per la presumpta relació de Rajoy amb els fets, ha contestat amb un "evidentment, no".

L'extresorer del PP, que va regularitzar gairebé 11 milions d'euros amb l'amnistia fiscal aprovada pel govern de Rajoy, va proclamar la seva innocència després de saber-se que va arribar a tenir 22 milions en comptes a Suïssa.

Sobre aquesta polèmica, fonts del Ministeri d'Hisenda han assegurat que "aviat" quedarà "clarament demostrat" que Bárcenas "no ha pogut beneficiar-se" de l'amnistia "ni en nom seu ni en nom de tercers". Les mateixes fonts mantenen que la compareixença del ministre Montoro i els diversos comunicats de l'Agència Tributària ja han demostrat que no es va poder acollir a la regularització de diners defraudats.

El PP, contra "tothom"

Menys d'una setmana després que esclatés l'escàndol, el PP ha anunciat que denunciarà als tribunals tothom que hagi filtrat documents sobre la suposada "caixa B", tothom que els hagi atribuït actuacions il·legals o irregulars i tothom que ho hagi publicat.

Les accions legals seran "contra tothom", ha advertit el vicesecretari general d'Organització del PP, Carlos Floriano. El responsable popular no ha volgut precisar noms, però de les seves paraules es pot desprendre que també Bárcenas podria ser objecte de denúncia.

Floriano ha explicat que encara no han decidit si les demandes seran per la via civil o penal ni quan es presentaran, perquè estan a l'espera de recollir proves, com ara informes de cal·ligrafia.
"Donarem suport a l'acció judicial amb tots els elements de prova que considerem oportuns per obtenir un resultat positiu a la nostra pretensió", ha advertit, tot assegurant que hi ha "molts elements" que desmenteixen el que s'ha publicat, "des del contingut fins al continent".


Anar al contingut