Toledo

Bárcenas: "És la meva mà la que li entrega el sobre a la senyora De Cospedal"

L'extresorer del PP ha declarat a través d'una videoconferència sobre els suposats pagaments en negre al PP. De Cospedal ha tornat a negar haver cobrat sobresous i ha assegurat que no li consta que d'altres secretaris generals del PP ho fessin. D'altra banda ha retirat la demanda contra "El País" després que Bárcenas ha reconegut l'autoria dels documents.

RedaccióActualitzat

L'extresorer del PP Luis Bárcenas ha declarat que va ser ell qui personalment va entregar en mà a María Dolores de Cospedal dos sobres amb diners en metàl·lic, que correspondrien a pagaments en negre de la suposada "caixa B" del PP. "És la meva mà la que li entrega el sobre a la senyora De Cospedal", ha afirmat davant de la justícia durant el relat d'un dels pagaments.

Bárcenas ha afirmat, a través d'una videoconferència en el judici per la demanda que De Cospedal ha presentat contra ell, que totes les anotacions publicades en els anomenats "papers de Bárcenas", que va publicar el diari "El País", són certes, inclosos aquests dos pagaments de 7.500 euros a la secretària general del partit i presidenta de Castella - la Manxa.

Bárcenas també ha dit que creu recordar que li va donar els sobres en el despatx de la secretària general del PP a la seu del partit i al Senat.

Les paraules de Bárcenas han arribat als jutjats de Toledo des de la presó de Soto del Real on està ingressat des de finals de juny davant del risc de fugida.

Cospedal nega haver cobrat sobresous

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, que ha seguit la declaració de Bárcenas a través de la pantalla instal·lada als jutjats, ha assegurat que ella no va cobrar sobresous i que tampoc no li consta que d'altres secretaris generals del PP ho fessin.

Cospedal ha declarat als jutjats arran de la demanda civil que ella va interposar contra Bárcenas i el diari "El País" per protegir el seu honor després de la publicació dels anomenats "papers de Bárcenas" per part del rotatiu sobre la suposada comptabilitat B del PP i els presumptes pagaments de sobresous a dirigents del partit.

Però la defensa de De Cospedal ha retirat la querella contra "El País" després que en la seva declaració Bárcenas ha admès que és l'autor dels esmentats documents. L'advocat de la secretària general del PP, Adolfo Prego, ha demanat retirar la demanda "no per una cosa capritxosa ni temerària", sinó perquè "la causa de la demanda a 'El País' obeïa al fet que havia publicat coses que eren falses".

Per aquest motiu, el director del diari "El País", Javier Moreno, que també havia de declarar, ha abandonat la sala després que s'ha sabut que De Cospedal havia retirat la demanda.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut