Palma

Bárcenas acusa el PP d'haver finançat eleccions amb diner negre

L'extresorer diu que el constructor Antonio Pinal va contribuir a finançar la seu del PP balear però que ho va fer per generositat i no a canvi de contractacions públiques

RedaccióActualitzat

L'extresorer del PP Luis Bárcenas ha acusat la direcció nacional del Partit Popular d'haver finançat eleccions amb diner negre procedent de la caixa B. En concret, segons Bárcenas, s'haurien finançat així les eleccions europees de l'any 2004. Bárcenas ha fet aquestes acusacions davant del jutge Castro, que l'ha citat a declarar com a testimoni en un possible cas de finançament irregular del partit a les Balears.

El jutge investiga el presumpte finançament il·legal de la reforma de la seu del PP balear durant l'últim mandat de Jaume Matas. Sobre aquest cas, Bárcenas, que ha parlat per videoconferència des d'un jutjat de Madrid, ha assegurat que el constructor Antonio Pinal va contribuir a finançar la seu del PP, però ha dit que ho va fer per generositat, i no pas a canvi de contractacions públiques. Així, doncs, Bárcenas ha confirmat només en part el que va dir en una comissió d'investigació del Parlament balear, perquè ara ha matisat les seves paraules i ha deslligat el finançament de la seu de l'adjudicació de contractes públics.

Antonio Pinal, que presumptament va pagar la seu del PP, s'ha acollit, aquest tarda de dimecres, al dret de no declarar davant el jutge instructor José Castro, del fiscal anticorrupció Pedro Horrach i de les defenses personades en la causa. Ara bé, l'exregidor d'urbanisme de l'ajuntament de Palma, Javier Rodrigo de Santos, ha assegurat que Pinal li va comentar que va ajudar a comprar la seu del partit a canvi de l'adjudicació d'un projecte urbanístic.

Amb aquesta confessió i diverses factures de la seu aportades per la Fiscalia, el jutge Castro ha obert un altre front en el cas Palma Arena.

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut