L'extresorer del PP Luis Bárcenas compareix a la comissió d'investigació sobre la gestió de Fira València a les Corts Valencianes. 15/02/0…
L'extresorer del PP Luis Bárcenas en una imatge d'arxiu del 15 de febrer de 2018 (ACN)
Madrid

Bárcenas, abans d'entrar a la presó pel cas Gürtel: "La sentència és política"

L'extresorer popular veu "cínic" dir que el PP és responsable

RedaccióActualitzat

L'extresorer del PP Luis Bárcenas ha tornat a la presó afirmant que la sentència que el condemna a 33 anys pel cas Gürtel és una "sentència política" i ha avançat que la recorreran davant del Tribunal Suprem. Bárcenas ho ha assegurat en una entrevista al diari "El Mundo", just abans del seu ingrés a Soto del Real.

De la sentència, que diu que plasma "un judici diferent" al que ell va viure, denuncia que banquers, futbolistes o empresaris han estat condemnats a penes molt inferiors per delictes similars als que se li han atribuït, que recorda que són "exclusivament" econòmics.

 

Qui va ser tresorer dels populars entre el 2008 i el 2009 també considera que s'han jutjat "conductes personals que res tenen a veure amb el PP com a institució". En aquest sentit ha censurat el "cinisme extraordinari" que al seu entendre estan tenint altres partits polítics atacant Génova perquè és "impossible" que el partit sigui responsable del que fan els seus "milers de càrrecs".

"Un banc hauria de ser penalment responsable dels diners que un empleat robi dels clients? Per què llavors un partit sí, en relació amb el que facin els seus càrrecs electes?", s'ha preguntat.

El suposat pacte amb el PP

Bárcenas ha relativitzat els advertiments cap al PP i els seus dirigents o la possibilitat que els pogués fer xantatge amb noves revelacions. L'extresorer, de fet, es desvincula de les informacions que apunten que podria tenir caixes amb material sensible contra el PP o enregistraments.

Preguntat concretament per si té un pacte de "no agressió" amb el PP contesta: "De veritat una vegada coneguda la sentència ho creu?". A més ha explicat que si es va retirar de l'acusació per la destrucció dels discos durs va ser per centrar-se en el judici del cas Gürtel.

També nega haver enregistrat el president del govern espanyol i afegeix que mai ha dit que canviarà el seu testimoni i que només té previst "puntualitzar", quan toqui, les seves acusacions.

 

L'extresorer ha eludit respondre qualsevol pregunta relacionada amb la peça separada coneguda com els papers de Bárcenas.

L'SMS de Rajoy

Sobre el famós SMS de Mariano Rajoy "Luis, sé fuerte. Hacemos lo que podemos"', Bárcenas explica que l'objectiu era traslladar-li ànims pels atacs que rebia quan es va conèixer que tenia un compte a Suïssa.

Notícia relacionada: El tribunal de la Gürtel no es creu la versió de Rajoy sobre la caixa B

"El 'fem el que podem' cal entendre'l en clau interior, atès que alguns companys de partit, sense fer cas de la seva opinió, llançaven amb aquest assumpte més llenya al foc", ha assenyalat Bárcenas.

L'extresorer del PP -condemnat per delictes de blanqueig de capitals, falsedat continuada, apropiació indeguda, contra la Hisenda Pública, estafa en grau de temptativa i falsedat en document mercantil- també assenyala que no ha parlat "amb ningú" del partit des de l'any 2013.

ARXIVAT A:
GürtelPP
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut