La guàrdia urbana de Barcelona haurà de portar càmeres
La guàrdia urbana de Barcelona haurà de portar càmeres

Barcelona vol que els agents de la Guàrdia Urbana portin càmeres

El ple de l'Ajuntament aprova que la Guàrdia Urbana de Barcelona gravi amb càmeres les seves actuacions

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Urbana de Barcelona gravarà amb càmeres les seves actuacions, decisió que arriba després que el cos s'ha vist envoltat en els últims mesos en diverses polèmiques .

El ple de l'Ajuntament ha aprovat la proposta d'ERC d'estudiar "la implantació de càmeres en les actuacions de la Guàrdia Urbana" i "reforçar la Unitat de Règim Intern". Els republicans han presentat una bateria de mesures per assegurar "el prestigi" i "la bona imatge de la Guàrdia Urbana".

Ara cal concretar com i a quines actuacions s'implanta aquesta mesura que es planteja com "a garantista pels ciutadans, els detinguts i pels mateixos agents."

La proposta d'ERC s'ha aprovat aquest divendres amb tots els vots a favor excepte l'abstenció de la CUP.

Coronas, portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona,  ha recordat que "actualment, tenim una ràtio de 7 agents a Afers Interns per 3.000 agents a tot el cos". "Això no abasta, en absolut, la dimensió del cos i impedeix que els agents puguin fer correctament la seva feina".

En aquest mandat ja s'han instal·lat 60 càmeres en els cotxes que traslladen els detinguts.

Aquesta mesura arriba després que s'hagin qüestionat algunes actuacions del cos i fins i tot s'hagi reobert el cas de la mort d'un manter en què van participar els dos detinguts com a presumptes autors de la mort de l'agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona trobat carbonitzat a prop del pantà de Foix.

Anar al contingut