Barcelona

Barcelona vol acollir l'Aquarius, però La Moncloa diu que "Espanya no és el port més segur"

El govern espanyol diu que no és la millor opció perquè no és el port més proper, com estableix el dret internacional

Actualitzat

L'alcaldessa accidental de Barcelona, Laia Ortiz, ha anunciat que Barcelona s'oferirà com a port d'acollida del vaixell Aquarius, que navega amb 141 persones rescatades.

L'Aquarius ha demanat permís per atracar en algun port segur de la Unió Europea. Itàlia, Tunísia i Malta l'hi han denegat. El govern espanyol ja ha advertit que Espanya no és el port més proper i, per tant, tampoc el més segur.

Per la seva banda, Laia Ortiz ha reiterat el compromís de Barcelona amb el dret a refugi i ha afegit que a l'Aquarius hi ha persones que estan fugint i que necessiten ser rescatades.

"Un cop més Barcelona ens oferirem per poder acollir i, per això, demanem a Espanya, que continuï compromesa. I no només amb el moment de l'arribada sinó també amb els drets. Perquè una de les coses que també demanem és que es garanteixin permisos de treball a aquestes persones, que després no arribin aquí i es quedin sense la possibilitat de regularitzar les seves vides i poder treballar en economia regular."

L'Aquarius ha rescatat 141 migrants en dues operacions de salvament i espera en aigües de Líbia permís per poder atracar en algun port segur. Itàlia, com ja va fer al juny, s'ha negat a acollir-lo.

El vaixell es manté, de moment, en alta mar a l'espera de rebre instruccions.

Al juny, aquest vaixell va desembarcar al port de València 630 persones després que Itàlia i Malta no van permetre que atraqués als seus ports.

 

ARXIVAT A:
Migracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut