Barcelona

Barcelona tindrà una funerària municipal per abaratir el preu dels enterraments i les cremacions

Els enterraments a Barcelona són els més car de tot Espanya, seguits dels de Tarragona

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona crearà a l'any 2017 una funerària municipal que pretén posar fi al monopoli i abaratir en una tercera part els costos dels enterraments i les cremacions. La idea de l'Ajuntament és que els usuaris trobin un servei molt més transparent en el moment de la contractació i que puguin tenir llibertat a l'hora d'escollir el prestador.

Per realitzar aquesta funerària, l'Ajuntament ha tingut en compte les queixes dels usuaris i un estudi de l'any 2013 publicat per l'OCU on s'especifica que Barcelona és la ciutat on és més car un enterrament, amb prop de 6.500 euros de mitjana, seguida molt de prop per Tarragona. Aquests costos representen el doble del que val, de mitjana, un servei funerari a Espanya.

La síndica de Barcelona ja va demanar, en un informe publicat l'any 2015, que l'Ajuntament facilités l'entrada de noves empreses funeràries per poder abaixar els preus actuals, els quals considerava abusius pels ciutadans.

Fins ara, l'Ajuntament només comptava amb un 15% de l'empresa de Serveis Funeraris, que gestiona les sales de vetlla i el servei funerari dels dos tanatoris públics barcelonins, ubicats a les Corts i a Collserola.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut