Barcelona

Barcelona tindrà el primer museu del món sobre Woody Allen

Mediapro projecta convertir l'antiga Escola d'Arts i Oficis de la capital catalana en un centre sobre l'obra artística del director novaiorquès, segons ha pogut saber TV3

RedaccióActualitzat

Si Barcelona va ser la primera ciutat europea a aparèixer en un títol d'una pel·lícula de Woody Allen, ara busca convertir-se en la primera ciutat del món que obre un museu sobre el director. I és que, avançant-se a la seva Nova York natal, o a altres ciutats amb qui també manté idil·lis especials, com París o Londres, Barcelona vol ser pionera creant el flamant Woody Allen Center, segons ha pogut saber TV3.

Es tracta d'una iniciativa privada del grup Mediapro i del seu departament d'exposicions. Precisament, Mediapro projecta convertir l'antiga Escola d'Arts i Oficis de la capital catalana en el centre sobre l'obra artística del director novaiorquès. Aquesta llotja, abandonada des del 2009, quan el deteriorament de l'edifici va obligar a aturar-hi les classes, manté la petja dels alumnes i el rastre dels 70 anys d'activitat artística. Ara bé, caldrà una reforma integral per recuperar i equipar l'espai.

Tot pegat, un repte personal del seu director, Jaume Roures, amic de Woody Allen i productor de fins a tres dels seus films, que ha admès: "Tenim una vinculació molt especial amb el Woody i això és com si féssim una nova pel·lícula amb ell."

L'edifici neoclàssic, construït el 1883, presideix la plaça de la Verònica i té una situació privilegiada, al cor de Ciutat Vella, dins els circuits turístics i completant l'oferta cultural i de museus de l'entorn.

El Woody Allen Center, museu de referència

El Woody Allen Center de Barcelona vol ser un centre de referència on descobrir les claus del seu treball, recorrent la seva filmografia i centrant-se en l'amor, l'humor, el sexe, la mort o la religió, temes recurrents que nodreixen el seu cine transformats en un itinerari museogràfic de 3 plantes i uns 2.000 m2.

Un divan rebrà el visitant. I el mateix humor amb què Allan Stewart Konigsberg ha conquerit, a riallades, els seus irreductibles seduirà el visitant. Com la interactivitat, la tecnologia i la realitat virtual amb què s'abordaran tots els vessant de la seva creativitat. Allen no només ha beneït la idea, sinó que, a punt de complir el seu 80è aniversari, ja busca material per proveir el centre.

El projecte està pendent que la Generalitat, propietària de l'edifici, convoqui un concurs per a aquells aspirants a convertir-lo en equipament. Si el projecte de Mediapro s'imposa, d'aquí a dos anys aixecarà el vol aquesta aposta cinematogràfica, cultural i turística única al món.

VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut