Barcelona

Barcelona tindrà cinc noves escoles bressol aquest curs

Barcelona tindrà cinc noves escoles bressol aquest curs, amb 400 places: dues a Nou Barris, una a l'Eixample, una a Sant Gervasi i una altra a Ciutat Vella. Totes menys aquesta última començaran a funcionar al setembre. En canvi la de Ciutat Vella no ho podrà fer fins al gener perquè les obres es van endarrerir per la troballa de jaciments arqueològics. L'Ajuntament invertirà, en total, 34 milions d'euros per a aquestes cinc escoles bressol juntament amb 34 reformes i per a les 144 actuacions de conservació i manteniment que ha fet. Tot plegat perquè el curs pugui començar amb normalitat, un curs que tindrà una escola prefabricada menys, la de les Glòries.

Actualitzat
Les guarderies de Sant Genís (Horta-Guinardó), Londres (Eixample) i les de Torrent i El Turó (Nou Barris) s'inauguraran la setmana que ve, mentre que la de Carabassa (Ciutat Vella), on les obres estan més endarrerides, obrirà les seves portes el gener del 2007, segons ha explicat la regidora d'Educació, Montserrat Ballarín. La creació d'aquests centres educatius de 0 a 3 anys s'emmarca en el conveni que va signar l'Ajuntament de Barcelona amb la Generalitat per a la creació de 2.190 noves places en el període 2005-2009.

Fins l'any 2007 es preveu posar en marxa una quinzena de guarderies, mentre que el 2009 s'hauran d'haver construït un total de 26 centres.

Durant aquest curs escolar, a més, el consistori ha previst treballs de reforma, ampliació i millora en 34 centres educatius (29 de primària, quatre de secundària i una guarderia). Entre les millores previstes, destaquen les rehabilitacions integrals d'alguns col·legis i les reformes i ampliacions de cuines, menjadors, poliesportius, lavabos, patis i sistemes de calefacció, segons ha indicat Ballarín.
Anar al contingut