Bercelona

Barcelona tindrà al setembre l'epicentre de la connexió artística al 22@, amb el projecte Work Box

A partir del setembre, començarà a funcionar a Barcelona el Work Box, un projecte artístic i arquitectònic, físic i virtual, sense precedents aquí. L'impulsor és el galerista Pere Soldevila, que ja va ser l'artífex d'altres mogudes culturals de la ciutat, com el Loop, la primera fira de videoart, o quan feia concerts amb Gràcia Territori Sonor. El projecte consisteix en 24 estudis per a artistes, a més de residents, i per a empreses de vídeo i arquitectura, músics i creadors. Ja n'hi ha uns quants que s'hi han apuntat.

Actualitzat

Què tenen en comú un cineasta com Bigas Luna amb l'arquitecte Jordi Hernández, de l'estudi indissoluble, amb el galerista de Metropolitana Pere Soldevila i amb l'enginyer gràfic Alberto Moral, de "Poetic soft"? La resposta és que aviat seran veïns. Veïns d'activitat. O millor, seran els primers residents d'un nou espai cultural i professional, un nou concepte de "galeria" expandida que ocuparà uns 2.500 metres quadrats al districte 22@ de Barcelona.

Es tracta d'un projecte amb dos edificis, un per a la creació -per a estudis d'artistes- i un altre per a la difusió -per a empreses, programadors, etc., tot sota el paraigua d'un projecte civil i innovador ideat per Pere Soldevila que respon amb el nom Barcelona Work Box.

Amb una façana escultura de llums canviants, obra de l'artista alemany Tim Otto Roth, cada estudi, cada contenidor, costarà 300 euros al mes, amb tots els serveis.

Perquè aquests nous edificis seran transportables, modulars, construïts com un lego amb contenidors industrials. Amb plaques fotovoltaiques, recollida d'aigua de pluja i, fins i tot, amb un hort ecològic disseny de Bigas Luna.

Ecològic, arquitectònic i també virtual. Perquè el centre comptarà amb una nova plataforma "on line". Un nou sistema innovador, el virtual box, que permetrà visitar -i ser visitat des de qualsevol lloc del món- les exposicions i els actes de tots els centres culturals associats.

L'epicentre de la connexió artística serà a partir del setembre a Barcelona.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut