Barcelona

Barcelona tindrà 12.000 places més d'àrea verda

L'àrea verda d'aparcament de Barcelona s'ampliarà amb 12.000 places més en el futur. Actualment s'està acabant de definir amb els districtes municipals la ubicació d'aquestes places i només se sap que es repartiran en forma de corona per tota la ciutat. Així ho ha explicat a Catalunya Ràdio el director general de l'empresa Barcelona Serveis Municipals (BSM), Alfred Morales. Una part dels beneficis que el consistori obté amb l'àrea verda es destina a finançar el 70% del servei municipal de lloguer de bicicletes, el Bicing.

Actualitzat

L'àrea verda es va començar a implantar fa tres anys i ara hi ha més de 33.000 places d'aparcament regulades. Inicialment es va aplicar als districtes de l'Eixample i Ciutat Vella, excepte al barri de la Barceloneta. Més endavant es va ampliar al Poble Sec i, parcialment, a Sant Martí, Sants i les Corts. En una segona fase, a finals del 2005, es va estendre a tots els carrers situats per sota de la ronda del Mig, amb Sarrià, Sant Gervasi, Gràcia, Horta i el Clot-Camp de l'Arpa.

És a dir, que només els districtes de Nou Barris i Sant Andreu estan totalment lliures d'aquest sistema de pagament per aparcar a la via pública que vol garantir les places d'aparcament per als residents a cada zona i reduir l'ús del vehicle privat per entrar a la ciutat.

D'altra banda, el director de Barcelona Serveis Municipals també ha confirmat que no es plantegen ampliar el Bicing, ni en territori ni en horari, però sí crear noves estacions al centre perquè els usuaris tinguin més facilitats per deixar les bicicletes. D'aquesta manera confien que es podrà millorar la qualitat del servei.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut