Imatge de la final de Skate Board Park dels X Games. (Foto: EFE)
Imatge de la final de Skate Board Park dels X Games. (Foto: EFE)
Barcelona

Barcelona tanca un dels millors caps de setmana de l'any, amb rècord de creuers, els X Games i el Saló de l'Automòbil

La coincidència de l'arribada de 17 creuers al port, la celebració dels X Games i el final del Saló de l'Automòbil han fet que la ciutat hagi viscut un dels millors caps de setmana de l'any.

RedaccióActualitzat
El sector turístic de Barcelona ha viscut un dels millors caps de setmana des de principis d'any. Hi ha contribuït la coincidència de tres esdeveniments: l'arribada de 17 creuers al port, la celebració dels X Games i el final del Saló de l'Automòbil. Tots tres fets han tingut un gran impacte econòmic.

Els disset creuers han portat a la capital catalana 64.000 creueristes, el rècord de l'any, i han generat un impacte econòmic de 6 milions d'euros. Pel saló de l'Automòbil, hi han passat durant tota la setmana 700.000 persones. El president del Saló, Enric Lacalle, ha destacat sobretot que ha servit per dinamitzar el mercat en un moment marcat per la crisi de les vendes a Espanya i Europa. De fet, l'associació de fabricants d'automòbils, l'Anfac, ha dit que, malgrat l'absència d'algunes de les marques comercials més importants, és pràcticament un acte heroic que s'hagi pogut donar continuïtat a la cita.

Pel que fa als X-Games, els han seguit 115.000 aficionats. L'Ajuntament de Barcelona també ha destacat especialment l'impacte positiu que ha tingut a nivell internacional la celebració de la competició d'esports extrems X Games. La tinent d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l'Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos, ho ha explicat en una entrevista a Catalunya Informació.

Les dues pròximes edicions d'aquesta competició es traslladaran al mes de juny per evitar les pluges que en aquesta edició han obligat a suspendre algunes proves.
Anar al contingut