Les famílies poden fer tota mena d'activitats als laterals de la Diagonal i el passeig de Gràcia
Les famílies poden fer tota mena d'activitats als laterals de la Diagonal i el Passeig de Gràcia
Barcelona

Barcelona tanca els laterals de la Diagonal i anuncia que les obres continuaran aquest any

Xavier Trias anuncia que les obres per renovar el tram de la Diagonal que va des de la plaça del Cinc d'Oros fins al passeig de Sant Joan començaran abans que acabi l'any

RedaccióActualitzat

A partir d'avui, els diumenges al matí, l'Ajuntament de Barcelona tancarà els laterals de l'avinguda Diagonal i del Passeig de Gràcia perquè els ciutadans en puguin fer ús. Des de les nou del matí fins a les tres de la tarda, els cotxes no podran circular per aquests laterals. Només hi podran passar bicicletes i vianants.

L'àrea afectada és molt extensa, prop de 120.000 metres quadrats. En concret, a la Diagonal es tancaran els laterals des de la plaça Francesc Macià fins a Glòries i al Passeig de Gràcia, des de la Gran Via fins a la plaça del Llapis.

Els cotxes només podran entrar-hi per accedir als aparcaments i a alguns carrers, com ara la Via Augusta, Pau Claris i València. Al tronc central de les dues avingudes, el trànsit funcionarà amb tota normalitat.

Durant els primers sis diumenges, l'Ajuntament organitzarà activitats per dinamitzar tot aquest espai. S'hi faran ludoteques, tallers de manualitats, jocs infantils o rutes guiades d'arquitectura, amb una inversió de 70.000 euros. Després es mantindrà el tancament dels laterals, però sense activitats. Aquesta mesura s'aplicarà durant tot l'any, excepte els mesos de juliol i agost.

Durant la inauguració, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha anunciat que les obres per renovar el tram de la Diagonal que va des de la plaça del Llapis fins al Passeig de Sant Joan començaran abans que acabi l'any, duraran uns 10 mesos i tindran un pressupost d'11,7 milions d'euros. Trias preveu tenir acabada la reforma de tota la Diagonal en uns tres anys.

El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, creu que tancar els laterals de la Diagonal de Barcelona els diumenges és una mesura electoralista que dificulta el trànsit.

L'alcaldable del PP, Alberto Fernández Díaz, també ha criticat Xavier Trias sobretot per la despesa que comporta fer-hi activitats durant 6 diumenges. Ho ha qualificat de "parc temàtic".

Anar al contingut