Barcelona

Barcelona suspèn durant un any la concessió de llicències comercials a Ciutat Vella

No s'hi podran obrir bars, restaurants, discoteques, locutoris, supermercats ni altres comerços

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha suspès durant un any la concessió de noves llicències per iniciar activitats de concurrència pública al districte de Ciutat Vella. Això vol dir que no s'hi podran obrir bars, restaurants, discoteques, locutoris, supermercats ni altres comerços.

També per primera vegada se suspenen les llicències d'activitats de serveis d'informació turística, d'emmagatzematge d'equipatges o de botigues d'exposició, venda o lloguer de bicicletes, entre d'altres. La norma, però, no s'aplicarà a la zona portuària ni en determinades activitats de l'entorn de la Rambla.

Aquesta suspensió de llicències tindrà vigència durant un any, prorrogable a un any més si en el transcurs del primer any s'aprova inicialment el nou instrument urbanístic.

Després de la suspensió de llicències, el consistori revisarà el pla d'usos del districte per ordenar i limitar les activitats que generen problemes als barris i potenciar-ne d'altres que ajudin a dinamitzar l'entorn i que afavoreixin la diversitat econòmica i comercial del districte. L'objectiu, segons el consistori, és:

"Tornar a la zona un equilibri entre la pressió turística, la vida veïnal i la diversitat comercial."

Segons l'ajuntament, un dels principals problemes del districte és que l'oci nocturn afecta el descans dels veïns, per la qual cosa el nou pla buscarà especialment pal·liar aquest conflicte. En aquest sentit, s'ha encarregat a l'Agència de Salut Pública un estudi per avaluar l'impacte que tenen en les persones les molèsties generades pel soroll.

També s'han encarregat dos informes per avançar en aquesta línia: una avaluació d'estratègies urbanes de gestió de l'economia del visitant en centres històrics de diverses ciutats europees, i un estudi de "big data" amb cartografia de dades de Ciutat Vella sobre usos, residents i usuaris.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut