Barcelona

Barcelona serà la seu del Dia Mundial del Donant de Sang el 2010 en reconeixement al model de captació català

Aquest diumenge s'ha celebrat el Dia Mundial del Donant de Sang, amb la designació de Barcelona com a seu per a l'edició de l'any vinent. La distinció de la capital catalana respon al reconeixement del model de captació de donants, a la xarxa d'hospitals i centres mèdics de la ciutat i al nivell de recerca, sobretot en cèl·lules sanguínies del cordó umbilical. A Catalunya es fan unes 41 donacions de sang per cada 1.000 habitants.

Actualitzat
El Dia Mundial del Donant de Sang s'ha celebrat a l'Auditori de Barcelona, amb un acte d'homenatge a tots els donants i entitats que col·laboren en aquest gest solidari i cívic. L'any passat Catalunya ja va aconseguir la fita que s'havia fixat per al període 2008-2010. Això vol dir prop de 41 donacions per cada mil habitants, i prop de 42.000 donants nous.

Tot i això, la Federació d'Organitzacions de Donants de Sang alerta que tan sols l'1% de la població mundial dóna sang, i pràcticament la meitat ho fa perquè és remunerat. L'organització recorda que "tots podríem necessitar una transfusió algun dia o altre" per remarcar la importància de donar sang, i en un comunicat ha volgut agrair a tots els donants que col·laborin a "salvar milions de vides i proporcionar alleujament a malalts de càncer, malària i moltes altres malalties".

El Dia Mundial del Donant de Sang se celebra cada any el 14 de juny com a mostra de reconeixement als donants de sang de tot el món. També es pretén retre homenatge a les entitats i associacions que fomenten i promocionen la donació de sang.

Des de fa cinc anys, la Diada dels Donants s'ha celebrat arreu del món amb diversos actes solidaris, lúdics i informatius. Catalunya ha participat en aquesta jornada durant els darrers quatre anys. L'any passat, prop de 200 països van celebrar-ho a Abu Dhabi (Emirats Àrabs Units), i enguany la seu ha estat Melbourne (Austràlia).
Anar al contingut