Barcelona

Barcelona se suma a les protestes contra la repressió a l'Iran

Centenars de persones d'una vuitantena de ciutats d'arreu del món han sortit al carrer amb el lema "Units per l'Iran". Convocades per organitzacions internacionals de defensa dels drets humans, han exigit al règim dels aiatol·làs que aturi la repressió i alliberi de manera incondicional les 200 persones que són a la presó per haver protestat contra el resultat de les eleccions presidencials del mes de juny. Barcelona també s'ha sumat a aquestes denúncies.

Actualitzat
Una vuitantena de ciutats, entre les quals Barcelona, París o Tòquio, han acollit concentracions i protestes per la situació que es viu a l'Iran. Convocades per organitzacions de defensa dels drets humans, centenars de persones han reclamat la fi de la repressió a l'Iran, l'amnistia política i una investigació de l'ONU sobre la situació dels presos i desapareguts.

A Barcelona, la protesta ha tingut lloc aquest dissabte a la plaça Universitat i ha aplegat unes 200 persones, entre les quals membres d'organitzacions de defensa dels drets humans com ara la Federació Catalana d'ONG pels Drets Humans o Amnistia Internacional.

A l'acte a la capital catalana s'han recollit signatures i s'han encès espelmes en record dels morts per la repressió a l'Iran. També s'han llançat 200 globus verds que volien representar totes les persones empresonades sense cap acusació després de les manifestacions contra els resultats de les eleccions presidencials a l'Iran.

La primera protesta d'aquesta cadena d'actes es va fer divendres a Madrid davant l'ambaixada de l'Iran, i va reunir unes 2.000 persones.
Anar al contingut