Xavier Trias firma el document de la campanya '"Ara és l'hora".
Xavier Trias firma el document de la campanya '"Ara és l'hora".
Barcelona

Barcelona se suma a l'"Ara és l'hora" i dóna suport a la consulta

Trias rep representants del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, l'ANC i Òmnium hores abans de la V

RedaccióActualitzat
La campanya "Ara és l'hora" ha arribat a l'Ajuntament de Barcelona. L'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium i el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, que l'impulsen, han participat en un acte amb l'alcalde Xavier Trias i li han lliurat un document en el qual 1.500 entitats barcelonines manifesten el seu suport a la campanya. L'alcalde se l'ha fet seu i ha dit que Barcelona hi donarà suport. "Barcelona, com a capital de Catalunya, estarà sempre al costat del govern, del Parlament i de la societat civil", ha assegurat l'alcalde durant la recepció que ha ofert a l'Ajuntament de Barcelona.

L'alcalde ha fet una crida a participar a la V i a actuar de manera unitària: "És molt important transmetre un missatge d'unitat. Hem d'anar tots junts: entitats, institucions i totes les persones que volem un futur millor". I és que "Tot està per fer i tot és possible", ha dit l'alcalde citant un dels poemes més populars de la literatura catalana contemporània, escrit per Miquel Martí i Pol (1929-2003). I ha afegit: "Els catalans projectarem al món, una vegada més, la imatge d'un poble que, sense estridències, és capaç d'expressar, de manera cívica i pacífica, que sap on vol anar".

El president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, ha coincidit amb Trias a l'hora d'apel·lar a la unitat dels catalans i ha afegit que ell desitja que "Catalunya ha de seguir sent un sol poble en tota la seva diversitat".

Per la seva banda, el vicepresident de l'ANC, Jaume Marfany, ha dit que "Votarem i guanyarem el 9-N", i la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, ha demanat el suport dels alcaldes i els regidors a la consulta i ha defensat el seu paper en el debat sobiranista català per ser els representants polítics que són més pròxims a la ciutadania.

Barcelona se suma a altres municipis de Catalunya que han signat documents de suport a la consulta i han rebut els representants locals de l'ANC i Òmnium, unes hores abans de la mobilització.
Anar al contingut