Barcelona

Barcelona regularà els clubs cannàbics per reduir-los a una vintena

La norma prohibirà que continuïn oberts els clubs cannàbics que no estiguin a més de 150 metres de qualsevol espai on vagin menors

Actualitzat

El govern de Xavier Trias ha concretat on permetrà que continuïn oberts els clubs cannàbics que existeixen. L'ajuntament calcula que dels 123 que hi ha només en quedaran una vintena i no se'n podran obrir de nous fins al març del 2017.

La norma és senzilla, hauran d'estar a més de 150 metres de qualsevol espai on vagin menors de manera habitual. I això vol dir escoles, biblioteques, piscines, poliesportius, ludoteques, tant públics com privats, i també hospitals infantils o consultes de pediatria.

Segons el primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, l'objectiu del pla per limitar la proliferació d'aquests clubs és "protegir la infància".

El mes de juny vinent acaba la moratòria per a l'obertura de clubs cannàbics que va aprovar l'Ajuntament de Barcelona durant la qual la Guàrdia Urbana ha inspeccionat 186 clubs i n'ha tancat 63. Amb l'aprovació inicial d'aquest pla, la moratòria quedarà prorrogada fins a la tardor, quan aquest pla especial urbanístic haurà de ser aprovat definitivament pel consistori que surti de les pròximes eleccions. Aleshores, els clubs tindran 18 mesos per adaptar-s'hi.

L'Ajuntament de Barcelona ha deixat per a més endavant una ordenança que reguli altres aspectes com horaris o condicions per ser socis.

A escala catalana, els ajuntaments reclamen una regulació bàsica sobre la qual elaborar les seves normatives.

Actualment, només hi ha unes recomanacions que va dictar el Departament de Salut. Mentrestant, cinc consistoris es troben en aquest procés, tot i que no n'hi ha cap que s'estigui aplicant.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut