Cartell anunciant la construcció d'habitatge públic a Barcelona
Cartell anunciant la construcció d'habitatge públic a Barcelona
Barcelona

Barcelona promet 18.500 pisos públics en els pròxims 10 anys

RedaccióActualitzat

Barcelona guanyarà 18.500 pisos públics en els pròxims deu anys. El govern de Colau aprova el pla de l'habitatge 2016-2025 amb CiU i Ciutadans. 

El pla està dotat amb 1.600 milions d'euros. Preveu sumar 8.800 vivendes noves que construirà l'Ajuntament i 4.700 més que faran cooperatives o entitats del tercer sector en sòl públic.

 

A més, l'Ajuntament vol aconseguir posar en lloguer 5.000 pisos que ara estan buits. Les 59 actuacions previstes tindran una inversió de 166 milions d'euros. 

El pla ha rebut les crítiques d'Esquerra i la CUP. La regidora d'ERC Montse Benedí ha acusat l'alcaldessa, Ada Colau, "de pactar amb els de sempre per fer el de sempre", mentre que la regidora de la CUP Maria Rovira ha lamentat que l'instrument que s'aprova no garanteixi que l'habitatge que es construeixi serà de gestió, titularitat i provisió totalment públiques.

Geometria variable a l'Ajuntament

L'Ajuntament també ha aprovat el Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics. En aquest cas ho ha fet amb els vots del PSC, Esquerra i l'abstenció de la CUP en una mostra de la nova estrarètgia de geometria variable de l'Ajuntament. 


          

Anar al contingut