Barcelona

Barcelona prohibirà la circulació dels vehicles més contaminants a partir del 2020

La tinent d'alcalde Janet Sanz ha explicat que el govern municipal posarà en marxa a partir de l'any vinent un pla de renovació de vehicles contaminants a canvi de bonificacions en el transport públic

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona pensa prohibir la circulació dels vehicles més contaminants a partir del 2020. Ho ha anunciat aquest dilluns la tinent d'alcalde d'Ecologia, Janet Sanz. El consistori ha presentat un total de 58 accions contra la contaminació per rebaixar els nivell de C02 a l'atmosfera.

El pla que impulsa l'Ajuntament preveu que a partir de l'any vinent hi hagi una renovació dels vehicles més contaminants, a canvi d'abonaments per al transport públic. A més, a partir de l'hivern del 2017 hi haurà restriccions els dies de més pol·lució. Serà el 2020 quan es creïn àrees específicament protegides de trànsit i es prohibeixi de forma permanent la circulació de vehicles contaminants. 

 

 

Janet Sanz ha explicat que el govern d'Ada Colau farà l'any que ve un estudi per determinar quins tipus de vehicles tindran restringit el pas, i ha destacat que els més contaminants tampoc podran circular durant episodis d'alta concentració de diòxid de nitrogen (NO2) ja des de final del 2017. La regidora d'Iniciativa per Catalunya-Verds ha dit que les restriccions afectaran sobretot les rondes. Aquest espai passarà a anomenar-se Zona de Baixes Emissions (ZBE),

També es crearà un incentiu municipal per donar de baixa els vehicles més vells, iniciatives de fiscalitat ambiental i mesures per maximitzar l'eficiència del servei del taxi i del repartiment de mercaderies.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut