Barcelona

"Barcelona, no tinc por", últims preparatius per a la manifestació de demà

Els protagonistes aniran al capdavant; darrere, el govern, l'Ajuntament i el Parlament. També han confirmat l'assistència el rei, Mariano Rajoy i gairebé tots els presidents autonòmics

RedaccióActualitzat

Dissabte a les 6 de la tarda, Generalitat i Ajuntament de Barcelona han convocat la ciutadania a una manifestació de condemna dels atemptats i en defensa de la pau. La manifestació anirà dels Jardinets de Gràcia fins a la plaça de Catalunya.

La primera capçalera estarà situada a la cruïlla del passeig de Gràcia amb el carrer de Casp. Aquí hi haurà la pancarta amb el lema "No tinc por", el crit que va sorgir espontàniament entre els ciutadans després dels atemptats. Estarà formada pels Mossos, els serveis d'emergència i els voluntaris que van actuar en el primer moment.

Els polítics aniran una mica més enrere. Se situaran al passeig de Gràcia amb Gran Via.

A la plaça de Catalunya hi haurà l'escenari on es farà l'acte final, amb diversos parlaments.

Aquests dies, polítics i autoritats estan confirmant la seva assistència.

 

El rei assistirà a la manifestació

El rei Felip VI assistirà finalment a la manifestació de dissabte contra el terrorisme, segons han informat fonts de la Casa Reial. La presència del monarca se suma a l'àmplia representació d'autoritats. També hi seran Mariano Rajoy i bona part dels ministres del govern espanyol. Estaran amb el president Carles Puigdemont, els membres del govern en ple i l'alcaldessa Ada Colau.

En el segon espai on se situaran les autoritats també hi haurà els alcaldes d'Alcanar i Cambrils, l'alcaldessa de Madrid, presidents de comunitats autònomes i sindicats.

Tots els partits, de tots els colors, hi seran representats amb la voluntat d'exhibir màxima unitat contra la violència. Des de dilluns, govern i Ajuntament treballen conjuntament en l'organització de la manifestació per trobar una fórmula de consens on tothom es trobi còmode.

"Barcelona, no tinc por" serà el lema de la manifestació. Darrere de la pancarta, que anirà a la capçalera, se situaran Mossos, Guàrdia Urbana, serveis d'emergències, taxistes, botiguers i voluntaris que, en els minuts després de l'atemptat, van socórrer les víctimes.

El seu dissenyador, Frederic Amat, després de recórrer a peu l'escenari dels fets, es va inspirar en una imatge que s'ha fet viral.

"Aquest traç, aquesta cal·ligrafia, aquesta Barcelona... Ho vaig fer d'una manera inconscient perquè jo mai vaig pensar que dies més tard tindria l'honor que l'Ajuntament em demanés que fos la imatge."

La plaça de Catalunya és on tindrà lloc el final del recorregut. Aquí hi haurà l'escenari d'un acte que es preveu que sigui breu, solemne i auster, en què no hi haurà parlaments institucionals.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut