Barcelona multa el BBVA per tenir pisos buits més de dos anys

L'Ajuntament li ha posat 315.000 euros de sanció per evitar pisos buits

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha multat amb 315.000 euros el BBVA, el Santander i la Sareb per tenir pisos buits durant més de dos anys. Els expedients sancionadors es van iniciar l'estiu de l'any passat i ja se'ls van aplicar tres multes, de 5.000, 10.000 i 15.000 euros.

A partir d'ara, els procediments sancionadors contra les empreses o les entitats financeres que tenen molts habitatges buits s'escurçaran mig any. Tenen 200 expedients més oberts.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat en el seu compte de Twitter que "tenir pisos buits els sortirà molt car, a bancs i grans propietaris".
"Les entitats sancionades són Sareb, BBVA i Santander. Volem enviar un missatge clar als grans propietaris: BCN fa front a l'especulació", assegura en un dels seus missatges.
"Mantenir un pis buit per especular a BCN sortirà car: posem les 4 primeres grans sancions a bancs per tenir pisos buits", afegeix l'alcaldessa abans de concloure: "Barcelona fa front a l'especulació immobiliària: tenir pisos buits els sortirà molt car, a bancs i grans propietaris."

 

Anar al contingut