Barcelona

Barcelona llança l'Olipot, un recipient per reciclar l'oli domèstic i evitar la contaminació de les aigües

Durant el 2010 només es va reciclar un 2,5% dels 2 milions de litres d'oli que es gasten a Barcelona. Per invertir aquesta xifra, l'Ajuntament de Barcelona posa a disposició dels ciutadans un recipient pensat per reciclar l'oli domèstic. Es tracta de l'Olipot, que pretén evitar la contaminació de les aigües amb l'oli que es fa servir per cuinar.

Actualitzat
Els ciutadans de Barcelona ja poden recollir l'Olipot als punts verds de recollida selectiva del barri. El recipient està pensat tant per guardar com per reciclar l'oli que es fa servir per cuinar i pretén evitar la contaminació de les aigües.

L'Olipot està fet de plàstic, aguanta temperatures de fins a 180 graus centígrads, té una capacitat de 750 ml i es pot desmuntar i posar al rentavaixella. A més, té un filtre ideal per separar l'oli de les restes de menjar, una rosca per evitar que s'escapi cap gota i una nansa per portar-lo còmodament.

Segons ha explicat la tinent d'alcalde de Medi Ambient, Imma Mayol, l'objectiu d'aquesta campanya és frenar la contaminació de rius, aigües marines i canonades.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut