Barcelona

Barcelona informa els Mossos d'una oferta de "pisos nínxol" per si hi ha frau

L'Ajuntament no ha rebut cap sol·licitud de llicència per a aquest tipus d'allotjament

Xavi RosiñolActualitzat

De moment, l'únic que hi ha és una maqueta de fusta. Però, amb aquesta maqueta, ja han aconseguit portades en diaris i espais en molts mitjans.


Promocionen la idea en un web que no té avís legal, és a dir, que no diu quina empresa l'ha fet. Només hi ha sèrie de fotos tretes d'internet, que no corresponen al projecte.
 

 

Els promotors, com Marc Olivé, gerent del projecte Haibu 4.0, diuen que el primer pis estarà a punt d'aquí quinze dies, al barri de Sants. Però on exactament?

"No es pot dir per evitar que hi vagi tothom a apuntar-se".

I diuen que ja han comprat 7 locals o pisos més a nom d'una fundació que no està registrada.

"L'estem constituint ara mateix. S'està constituint".

Com pot ser que una fundació que no està registrada hagi pogut comprar pisos?

"Són propietat de la fundació perquè els hem comprat els participants de la fundació i després es farà a nom de la fundació".

 

L'Ajuntament diu que no ha rebut cap sol·licitud de llicència, i que s'hi la rep, no l'autoritzarà.

"De cap manera, de cap manera d'acord amb la legalitat perquè l'amuntegament és il·legal".

Ell, en canvi, ens diu que sí que ha presentat una sol·licitud a l'Ajuntament. Li demanem si ens la pot ensenyar. Ens la mostra a nosaltres però no ens la deixa gravar.

I ens ensenya una instància, escrita a mà, que diu que un grup de 9 joves es vol comprar un pis, i que com ho han de fer. Va a nom d'ell, particularment, i no consta enlloc que sigui per fer-hi pisos nínxol.
 



Un projecte que l'Ajuntament ha posat en coneixement dels Mossos d'Esquadra per si hi troben indicis de frau. El consistori assegura que aquest tipus d'allotjament no compleix els requisits mínims d'habitabilitat.

Segons la llei, una habitació ha de tenir com a mínim 5 metres quadrats, i els pisos nínxol que presenta aquesta empresa en fan 3, amb cuina i bany comunitaris a banda. Ho promocionen per 200 euros al mes.

En total, la companyia ha anunciat una quarantena de places a la capital catalana, i segons diuen, 600 persones ja les haurien sol·licitat. Expliquen que s'inspiren en els hotels càpsula del Japó. Però que aquí els volen fer perquè la gent hi visqui, no hi passi només uns dies. 

ARXIVAT A:
Habitatge
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut