Pla conjunt de la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, i de la tinenta d'alcaldia d'Urbanisme, Ecologia i Mobilitat, Janet Sanz, e…
Pla conjunt de la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, i de la tinenta d'alcaldia d'Urbanisme, Ecologia i Mobilitat, Janet Sanz, en roda de premsa el 20 de març del 2017 (horitzontal)

Barcelona incorpora la mirada de gènere a l'urbanisme perquè la ciutat sigui més igualitària i segura

Actualitzat

ACN Barcelona.-El govern de Barcelona ha aprovat una mesura de govern que té com a objectiu incorporar la mirada de gènere a l'urbanisme de la ciutat perquè aquesta sigui més igualitària i segura. A partir d'ara s'incorporarà aquesta perspectiva a les actuacions urbanístiques i relacionades amb l'espai públic, la mobilitat i l'ecologia. Així, per exemple, s'introduiran millores perquè els carrers i les places siguin més accessibles pels cotxets i no tinguin racons foscos i aïllats. La regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha argumentat que homes i dones no viuen la ciutat de la mateixa manera, i ha remarcat que aquestes últimes es mouen més a peu o amb transport públic, sovint carregades amb carrets o cotxets, i es dirigeixen més als equipaments, com les escoles, els centres de salut i els parcs.

Pérez ha remarcat que el govern persegueix que la ciutat sigui "més justa", i això passa perquè no es prioritzin els treballs productius o només un tipus de mobilitat, sinó que també es tingui en compte la gent que cuida la gent gran, que porta el nen a l'escola o que va a mercat. "El planejament s'ha de posar a disposició de les persones que cuiden, que majoritàriament són dones", ha apuntat.A això li ha sumat aquelles mesures dirigides a disminuir la percepció d'inseguretat en algunes zones, com carrerons mal il·luminats o racons als polígons. "Però no posaria l'èmfasi d'aquesta mesura de govern en la seguretat, perquè vivim en una ciutat que està entre les més segures del món", ha afegit.El govern actuarà de forma transversal aportant aquesta perspectiva de gènere en els grans projectes, com la reforma de la Meridiana, les superilles o el Pla de Barris. Es formarà els tècnics municipals en aquest sentit per fer aquesta "canvi de xip", ha explicat la tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz.Es realitzaran "marxes exploratòries" per avaluar i detectar on cal actuar. Per exemple, ja se n'han fet a la Colònia Santiveri, a la Zona Franca, on s'ha constatat que hi ha aspectes a millorar com la il·luminació, la visibilitat, la vegetació i l'amplada de les voreres. S'hi invertiran 1,4 MEUR.

Anar al contingut