Barcelona

Barcelona inaugura una línia d'autobús que uneix el Poblenou i Virrei Amat

L'Ajuntament de Barcelona ha presentat la línia 26 d'autobús. Són 15 quilòmetres, amb origen al Poblenou, districte de Sant Martí, i final a Virrei Amat, a Nou Barris. La línia transita també pel districte de Sant Andreu, i recorre zones com el districte 22@ o la Sagrera. Per l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, obre un nou eix vertical que la ciutat necessitava. La nova línia preveu transportar un milió de passatgers cada any. D'altra banda, TMB també ha anunciat que durant l'any s'incorporaran prop d'un centenar de nous trens a la xarxa de metro.

Actualitzat
Hereu ha manifestat que com a alcalde se sent "orgullós" de la nova línia que uneix mar i muntanya. Aquesta és la sisena línia que s'inaugura enguany, gràcies als 215 nous autobusos que s'han adquirit dins del Pla d'Actuació pel 2006. També s'ha pogut augmentar la freqüència en 14 línies i s'ha ampliat el recorregut en 10 més.

El regidor de Nou Barris, Ferran Julià, ha destacat que l'itinerari del metro és "transversal" i per això les comunicacions "entre mar i muntanya són molt positives". Del mateix parer s'han mostrat el regidor de Sant Martí, Francesc Narváez, i de Sant Andreu, Sara Jaurrieta, els districtes dels quals es veuran també beneficiats de la nova línia.

Hereu, que també ha destacat la importància i la necessitat de connectar mar i muntanya, ha explicat que cada any 200 milions de persones viatgen en autobusos i amb la nova línia s'hi afegirà un milió més.

D'altra banda, el conseller delegat de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Constantí Serrallonga, ha anunciat que durant l'any s'incorporaran prop d'un centenar de nous trens a la xarxa de metro. La línia 5 es renovarà sencera i la 2 reduirà la freqüència dels combois a dos minuts i mig. Segons les dades que ha ofert, es passarà de 104 trens en hora punta el 2005 a 118 a finals d'aquest any.

Sobre la proposta de Montilla d'obrir el metro durant tot el cap de setmana, ha aclarit que serà viable si hi ha un pressupost al darrere.
Anar al contingut