Barcelona

Barcelona impulsa més de 1.100 pisos nous destinats a lloguer social

Les noves promocions inclouran un total de 1.145 vivendes, distribuïdes bàsicament entre la Marina de la Zona Franca, Nou Barris i Sant Andreu

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona comença els tràmits per construir més de 1.100 pisos, que es destinaran a lloguer social. El govern d'Ada Colau considera que hi ha un dèficit d'habitatges socials a la ciutat i s'ha fixat l'objectiu de construir-ne uns 4.000 en tot el mandat, la meitat dels quals els farà el consistori. 

El regidor d'Habitatge, Josep Maria Muntaner, ha explicat que actualment l'Ajuntament està construint a la ciutat 500 pisos socials i en té 500 més en projecte. Muntaner considera, però, que aquesta xifra és insuficient per cobrir la demanda existent. Per aquest motiu, el govern ha cedit al Patronat Municipal de l'Habitatge deu solars de propietat municipal situats als districtes de Sants Montjuïc, Sant Martí, Sant Andreu i Nou Barris per poder-hi construir 1.145 pisos més, que s'afegiran al miler que ja es van projectar durant el mandat de Xavier Trias, la meitat en tràmit i la meitat en construcció. L'objectiu és que el 2017 hagin començat les obres d'aquests nous pisos. Muntaner ha assegurat que aquesta decisió posa les bases per crear un gran parc públic de lloguer a la ciutat.
 
La resta de pisos, fins a arribar als 4.000 que el govern municipal considera necessaris per a aquest mandat, els haurà de fer la iniciativa privada a través de promotors socials i cooperatives.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut