Barcelona i Madrid, entre les 50 ciutats més cares del món

Barcelona i Madrid ja són entre les 50 ciutats més cares del món. <br>Segons la consultora Mercer HR, la ciutat espanyola on més diners costen els productes i els serveis bàsics és Barcelona, que se situa en el lloc 43 d'aquesta llista, que encapçala Tòquio. Madrid ocupa el lloc 46. Fa un any, el 2004, Barcelona ocupava el lloc 56 i Madrid, el lloc 61. Per la consultora, tot i aquest encariment de la vida a Espanya, fruit de l'enfortiment de l'euro davant altres divises, Barcelona i Madrid continuen sent les ciutats més barates d'Europa, molt lluny de Londres, que ocupa el tercer lloc.
Barcelona i Madrid, entre les 50 ciutats més cares del món
Estudi

Barcelona i Madrid, entre les 50 ciutats més cares del món

Barcelona i Madrid ja són entre les 50 ciutats més cares del món.
Segons la consultora Mercer HR, la ciutat espanyola on més diners costen els productes i els serveis bàsics és Barcelona, que se situa en el lloc 43 d'aquesta llista, que encapçala Tòquio. Madrid ocupa el lloc 46. Fa un any, el 2004, Barcelona ocupava el lloc 56 i Madrid, el lloc 61. Per la consultora, tot i aquest encariment de la vida a Espanya, fruit de l'enfortiment de l'euro davant altres divises, Barcelona i Madrid continuen sent les ciutats més barates d'Europa, molt lluny de Londres, que ocupa el tercer lloc.
L'enfortiment de l'euro davant altres divises ha encarit considerablement el cost de la vida a Espanya i ha provocat que Barcelona i Madrid hagin passat a formar part del rànquing de les 50 ciutats més cares del món, liderat per Tòquio. En concret, Barcelona se situa en el lloc 43 i és la ciutat de l'Estat on més valen els productes i serveis bàsics. Fa només un any, el 2004, ocupava el lloc 56. Madrid també ha pujat posicions i ara està en el número 46, quinze llocs per sobre que l'any passat.

Però, tot i aquest avenç, Barcelona i Madrid continuen sent de les ciutats més barates d'Europa, a molta distància de Londres, que ocupa el tercer lloc de la classificació mundial. A la capital britànica, per exemple, un viatge en metro o autobús val 2,91 euros, enfront dels 1,10 euros que s'han de pagar a Barcelona o els 1,18 a Madrid. Un menú de menjar ràpid també té un preu molt més elevat a Londres, 6,38 euros, enfront dels 5,80 de Barcelona i Madrid. Hi ha productes, però, que són més cars a les dues ciutats espanyoles que a moltes d'europees, com són els diaris internacionals o els CD de música.

En total, a Europa es concentren 32 de les 50 ciutats amb major cost de la vida. La causa, l'enfortiment de l'euro, que ha provocat que el valor de 200 productes i serveis bàsics hagi augmentat en comparació amb països d'altres continents.

Precisament la debilitat del dòlar ha provocat que la primera ciutat nord-americana que figura en el rànquing, Nova York, se situï en el tretzè lloc, un menys que el 2004. La segueixen Los Angeles, en el 44, i San Francisco, en el 50, que han baixat 17 i 12 posicions, respectivament.

I l'altra cara de la moneda és la de les ciutats on viure és més barat, un rànquing encapçalat per Asunción, on el cost de la vida és tres cops inferior que a Tòquio. Manila, en el lloc 143, Buenos Aires, en el 142, i Bangalore, en el 141, també figuren en aquesta llista.