Foto dels signants de l'acord
Foto de grup dels signants de l'acord
Barcelona

Barcelona i les grans empreses telefòniques treballaran per reduir l'escletxa digital

La utilització d'internet a Barcelona varia segons la renda, el nivell educatiu, l'edat i el gènere

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha signat aquest dimecres una declaració amb les grans empreses telefòniques per reduir l'escletxa digital a la ciutat. Quan falten cinc dies per al començament del Congrés Mundial de Mòbils, el consistori ha firmat aquest acord per ajudar els col·lectius amb més dificultats per desenvolupar-se plenament en les noves tecnologies. Les actuacions que es faran i el pressupost es determinarà en els pròxims tres mesos. El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha destacat que vol una Barcelona tecnològica i socialment inclusiva:

"Barcelona vol estar a l'alçada del que és el seu potencial en matèria d'innovació tecnològica i vol fer-ho per construir una Barcelona digital que sigui socialment inclusiva, que sigui democràtica i que sigui sostenible."

El tinent d'alcalde ha assenyalat que encara que Barcelona és una ciutat pionera en la utilització d'Internet, hi ha grans diferències segons la renda, el nivell educatiu, l'edat i el gènere, segons va detectar l'informe de la bretxa digital fet per l'MWCB.

Entre les dades que va revelar aquest estudi, fet públic l'any passat, Pisarello ha destacat que el 84% dels barcelonins disposa d'internet al seu domicili, però que mentre a Les Corts són el 96% de les llars, a Torre Baró només estan connectades un 62%.

Pisarello ha anunciat que "l'Ajuntament reforçarà les eines pròpies que té per combatre aquestes desigualtats i col·laborarà amb el sector privat que estigui disposat a posar en marxa projectes amb retorn social, amb joves, persones grans, dones o persones amb discapacitat per reduir aquesta bretxa digital".

La declaració l'han signat a l'Ajuntament de Barcelona i el Mobile World Capital Barcelona Vodafone, Telefónica, Orange, Cisco i Lenovo.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut