Barcelona

Barcelona homenatja els refugiats en el seu dia internacional

Dos refugiats, una dona siriana i un ucraïnès, expliquen el seu cas en l'acte institucional del Dia Internacional de les Persones Refugiades al Saló de Cent de l'Ajuntament

RedaccióActualitzat

El testimoni del Sergi, refugiat ucraïnès, i de la Maria, siriana, ha posat rostre humà a la celebració institucional del Dia Internacional de les Persones Refugiades, una jornada instituïda per l'ONU l'any 2000. L'acte central de la celebració a Barcelona s'ha fet aquest dilluns a la tarda a l'Ajuntament.

Durant l'acte, celebrat al Saló de Cent, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat que "l'arribada de refugiats enriqueix la ciutat", i Estela Pareja, directora de la Comissió Catalana d'Ajuda als Refugiats, ha dit que el que està passant no és una crisi de refugiats, sinó una "crisi del dret d'asil."

Tanques a la platja i mostra a la plaça de la Catedral         

Durant el dia s'han fet a la ciutat diversos actes per commemorar la diada. Al matí, Amnistia Internacional ha fet una acció a la platja de Sant Sebastià de la Barceloneta, amb una tanca de ferro a la sorra que volia simbolitzar els obstacles que es troben els refugiats quan intenten fugir de les seves vides anteriors.

A la tarda, les organitzacions dedicades a acollir i ajudar els refugiats s'han instal·lat a la plaça de la Catedral per mostrar al públic la seva feina. L'economista Arcadi Oliveres ha tancat la jornada amb la lectura d'un manifest.

Anar al contingut