Pla general dels membres del Barcelona Health Hub en la presentació del centre tecnològic al recinte modernista de Sant Pau. 31/10/2018. Horitzontal.
Pla general dels membres del Barcelona Health Hub en la presentació del centre tecnològic al recinte modernista de Sant Pau. 31/10/2018. Horitzontal.

Barcelona Health Hub preveu acollir 300 treballadors de 'start-ups' de salut digital al Recinte Modernista de Sant Pau

ACN Barcelona.-El centre tecnològic Barcelona Health Hub (BHH) preveu acollir uns 300 treballadors de 'startups' i empreses de l'àmbit de la salut digital al Recinte Modernista de Sant de Pau. Això és el que ha assegurat aquest dimecres el president de BHH, Cristian Pascual, que ha apuntat que actualment el centre agrupa unes 100 persones de les 9 start-ups que formen part del 'hub'. Durant la presentació del BHH, Pascual ha anunciat que el centre tecnològic passarà de tenir 1.300 m2 al Recinte Modernista de Sant Pau a disposar de 2.500 m2 al gener. Segons ha explicat el seu president, BHH neix amb l'objectiu de potenciar la "innovació" en salut digital i de fer de Barcelona un "líder mundial" en aquest àmbit.

Pascual ha explicat que 9 start-ups ja estan instal·lades al Pavelló de Sant Manel del recinte i que tenen una "llista" d'empreses que volen unir-se al centre. El president del BHH ha dit que és un moment en què s'està "apostant molt per la salut digital" i que Barcelona és un "escenari perfecte" per impulsar un 'hub' de salut digital per "unir tots els actors del sector".El director executiu de BHH, Luis Badrinas, ha explicat que l'objectiu del centre és ser una "referència internacional", "dinamitzar la innovació en salut a través de les noves tecnologies", "posicionar Barcelona com a líder mundial en salut digital" i "fomentar la col·laboració entre tots els actors de la salut digital". El vicepresident de BHH, Josep Carbó, ha assenyalat que el centre vol ser "participatiu i inclusiu" i que pretén que la innovació arribi "al sector i a la indústria". En aquest sentit, ha demanat a les empreses que apostin per les innovacions per "veure si funcionen". A més, Carbó ha dit que el centre pretén fer "propostes" que "fixin els estàndards del que serà la sanitat en els pròxims anys". Per la seva banda, l'experta en salut digital i membre de BHH Marta Gala Zanchi ha explicat que ha deixat Silicon Valley per unir-se al projecte. Zanchi ha remarcat que Barcelona té un "ecosistema molt potent" i les característiques necessàries perquè un projecte com el BHH tingui èxit. BHH assessorarà empreses estrangeres per treballar a BarcelonaL'encarregada de treballar la part internacional del projecte, Christina Roosen, ha dit que el centre tindrà un esdeveniment que serà la "finestra a la resta del món". Anomenat 'Barcelona Health Hub Event', Roosen ha dit que serà un dia en el qual es faran activitats per mostrar la feina que es fa en l'àmbit de la salut digital al centre i a la ciutat. A més, ha explicat que el BHH també aportarà assessorament a empreses que es vulguin instal·lar o treballar a la ciutat.

Anar al contingut